Huizen 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

29 april 2017 14:30

Roeleveld, M.A.

Het was zoals een bekende Nederlandse trainer zei: “ De dood of de gladiolen”. Bij een overwinning vandaag tegen Huizen zouden we weer voorzichtig naar boven kunnen kijken. Bij een nederlaag zou de fatale rode streep wel heel dichtbij komen.

Virgil Breetveld liet de volgende 11 namen op het wedstrijdformulier zetten om daarmee te proberen de 3 punten in Hoornaar te houden.

Doel:                Ritchie Steinmann.

Verdediging:   Chris Boom, Jordey van Dam, Shelton Martis en Luke Molkenboer.

Middenveld:    Giovano Godeken, Remco Buist, Joran Schroder en Jesse Wielinga

Aanval:             Ali Yilmaz en Maurice van der Wilt

Alle tactische bespiegelingen konden na 1 minuut voetballen de prullenbak in. Waarom weet niemand behalve scheidsrechter Roeleveld, maar hij besloot dat Huizen op een meter of 18 van het doel van Ritchie Steinmann een vrije trap mocht nemen. De aanvoerder van Huizen, Sam Doeve pakte dit cadeautje zelf uit en hij schoot onhoudbaar binnen.

Huizen kon vervolgens achterover leunen en SteDoCo het spel laten maken. Dit resulteerde in veel heen en weer getik op het middenveld, waaruit een stuk of 3 kansjes werden gecreëerd, maar daarmee werd het net achter doelman Verkerk niet gevonden. Huizen kreeg nog wel een kans op de 2-0- toen Joey Papamelodias vanaf een meter of 35 op doel schoot en de te ver voor z’n del staande Ritchie Steinmann verraste. Gelukkig ging dit schot net naast en over.

Gelijk na de rust had SteDoCo meer verdiend toen Ali Yilmaz vanaf rechts voorzette en Yoran Schroder deze onhoudbaar voor doelman Verkerk tegen de paal kopte.

Daarna werd in de 49e minuut het spel voor ruim 25 minuten stilgelegd vanwege een blessure van assistent scheidsrechter Dijk. Een vervanger werd gevonden en zo kon om ca. 16.00 uur begonnen worden met het restant van de 2e helft van zo’n 40 minuten. Na een minuut of 5 kon Joran Schroder de verdiende 1-1 op het scorebord laten zetten. Een mooi genomen vrije trap door Jordey van Dam werd vanaf een meter of 10 door Joran binnengekopt.

Huizen moest nu de verdedigende stellingen gaan verlaten en er kwam voor SteDoCo meer ruimte om te voetballen. Helaas werden bij doelrijpe kansen steeds de verkeerde beslissingen genomen. Zo had Maurice de Wilt in de 62e minuut de bal beter aan Giovano Godeken kunnen laten dan zelf naast te schieten. De voor Ali Yilmaz ingevallen Jay-Jay Meierdres wist in de 78e minuut door te breken. Zijn schot vanaf een meter of 20 ging hoog over. Als hij de bal opzij op de meegelopen Joran Schroder had gelegd was de 2-1 voorsprong zeker op het bord gekomen.

Niet alleen de spelers van SteDoCo maakten foute beslissingen; ook de scheidsrechter, de heer Roeleveld deed een duit in het zakje door  in de 89e minuut te weigeren om te fluiten voor eerst een overtreding op Jay-Jay Meierdres binnen de 16 en daarna een handsbal van Huizen binnen de 16 wegwuifde. Giovano Godeken die hier iets van zei kreeg van de irritant leidende man vervolgens z’n 2e gele en dus rode kaart.

SteDoCo kwam nog goed weg toen in de allerlaatste seconden een schot van Huizen buiten bereik van Ritchie Steinmann op de kruising viel.

SteDoCo had deze wedstrijd meer verdiend dan een gelijk spel, maar het beetje geluk dat daarvoor nodig was ontbrak.

Volgende week moeten we naar Almere om daar tegen Jong Almere City weer een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie te spelen.