Rijnvogels 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

8 april 2017 14:30

Puts, K.

SteDoCo trad zaterdag aan tegen FC Rijnvogels, de rode lantaarndrager in de 3e divisie. Na de nederlaag van vorige week tegen Odin’59 een wedstrijd die gewonnen moest worden. Het liep echter anders. Na een prima 1e helft met een ruststand van 1-0 zakte SteDoCo in de 2e helft weg met als resultaat een stevige nederlaag van 1-3.  Eigenlijk dus een kopie van de wedstrijd van vorige week.

Het begin was voor de club uit Hoornaar. Makkelijk voetballend werd Rijnvogels vanaf de start onder druk gezet. Rijnvogels liet dat ook toe door de bal aan SteDoCo te laten om vervolgens op een counter te loeren. Jaap van Duijn is daar bij uitstek de speler voor en dat liet hij vooral de 2e helft zien. Daarbij opgemerkt dat vooral Chris Boom en Luke Molkenboer zeker de 1e helft verdedigend uitstekend hun werk deden.

Het stond in de 1e helft gewoon goed. De gedrevenheid was groot en samen met goed voetbal werd er collectief veel arbeid verricht. De eerste kans was al in de 4e minuut voor Joran Schröder die de bal met rechts net over de lat schoot. Ook kreeg Jesse Wielinga een aardige kans en de bal werd ook nog eens van de lijn gehaald. Na een kwartiertje spelen gaf SteDoCo het overwicht even weg wat resulteerde in een schot op de paal. Ritchie Steinmann lag daarbij in de goede hoek waarmee een achterstand werd voorkomen.

De beste kansen voor SteDoCo waren in het vervolg voor Maurice van der Wilt. Het blijft voor een verdediger lastig om tegen deze fysiek sterke en ervaren spits te spelen. Balvast en de ene keer een slim duwtje en de andere keer een stevige beuk maken dat je het als verdediger lastig hebt. Dat ene duwtje leidde tot er toe dat de bal na 20 minuten over een verdediger van Rijnvogels viel waarna Van der Wilt het leder direct op zijn slof nam. Keeper Messemaker was echter snel uit zijn doel waardoor hij het schot kon blokken. Het duwtje was echter ook scheidsrechter Puts niet ontgaan en die blies voor een overtreding. In de 22e minuut liet Shelton Martis zich noodgedwongen met een verstuikte enkel wisselen voor Gautam Kalpoe. Jammer dat de aanvoerder niet verder kon want hij brengt de broodnodige rust in de ploeg.

In de 30e minuut was het dan toch raak. Uit een prima combinatie kwam Van der Wilt in balbezit en na een schijnbeweging schoof hij met links de openingsgoal binnen. Een verdiende voorsprong. Deze voorsprong had vergroot moeten worden doordat de bal in een scrimmage voor de voeten van Joran Schröder kwam te liggen. In plaats van de bal tegen het net te knallen verdween de bal richting de cornervlag. Een belangrijk moment in de wedstrijd want in plaats van een ruime voorsprong de rust in te gaan, werd met 1-0 de kleedkamer opgezocht en bleef FC Rijnvogels in leven.

Na de rust zagen we net als vorige week in Heemskerk een ander SteDoCo terug. Daar waar SteDoCo in de 1e helft het balbezit had, kreeg Rijnvogels de 2e helft de overhand. Dit resulteerde in de 57e minuut in de gelijkmaker, uit een counter maakte Jaap van Duijn zijn eerste van de middag. Vervolgens ontsprong er een meer gelijk opgaande wedstrijd met over en weer het nodige aan balverlies. SteDoCo kwam daarbij in 63e minuut bijna op voorsprong toen Chris Boom keihard op de lat kopte. Deze kopbal had meer verdiend!

En als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. De bal werd diep gespeeld en Dijkstra kreeg alle vrijheid om vanaf links de bal via de binnenkant van de paal in de rechter hoek te schieten. Geen verdediger in de buurt, en Rijnvogels op voorsprong, 1-2.

Het slotakkoord was vervolgens voor Jaap van Duijn. Nadat trainer Hein van Heek speler Thijs van Kruistum in de 75e minuut had gewisseld voor Jim Havenaar werd Van Duijn naar de linkerkant gedirigeerd. Daarbij kwam dat Remco Buijst het veld in kwam voor Luke Molkenboer. SteDoCo gooide daarbij alles op de aanval en ging achterin één op één spelen. En daarmee wist Van Duijn wel raad. In de 86e minuut kreeg hij de bal via de stuit voor zijn rechterbeen en hij knalde de bal van afstand onberispelijk achter Ritchie Steinmann. Een publiekswissel was gelijk het resultaat. Kort daarna floot de goed leidende scheidrechter Puts af.

Al met al een teleurstellende middag. Een wedstrijd met twee gezichten. Een 1e helft met prima voetbal en een terechte voorsprong en een 2e helft waar SteDoCo vanaf de aftrap achter de feiten aan liep. De komende wedstrijden zullen de spelers toch echt over 90 minuten de rug moeten rechten. Degradatievoetbal vergt daarbij andere kwaliteiten dan alleen voetballende kwaliteiten. Geloof, vertrouwen en veel arbeid moeten aan een overwinning ten grondslag liggen. En dit seizoen heeft de ploeg dat ook meermalig laten zien. Denk aan de wedstrijd thuis tegen FC Volendam en de wedstrijden tegen IJsselmeervogels. Neem die wedstrijden als voorbeeld en zorg komende zaterdag uit tegen Quick Boys en op 2e paasdag thuis tegen Rijnsburgse Boys voor de ommekeer.