SteDoCo verliest wedstrijd met 2 gezichten

2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

1 april 2017 14:30

Brake, F.E. ter

Vandaag uit naar Heemskerk waar we  tegen Odin ‘59 een rasechte 6-punten wedstrijd moesten spelen. Odin staat op de 15e plaats net onder de gewraakte promotie/degradatie streep en SteDoCo staat daar 1 plaatsje boven.

In de thuiswedstrijd wisten we met 1-0 van Odin te winnen door een doelpunt van Remco Buist. In de afgelopen 2 wedstrijden haalde Odin geen punt, terwijl SteDoCo twee keer een knap gelijkspel uit het vuur wist te slepen tegen tegenstanders uit het linker rijtje.

We waren dus hoopvol gestemd om de 3 punten mee te nemen.

Virgil Breetveld liet de volgende namen op het wedstrijdformulier zetten:

Doel:                Ritchie Steinmann.

Verdediging:    Chris Boom, Luke Molkenboer, Shelton Martis en Kevin Patijn.

Middenveld:     Jordey van Dam, Gino Boers en Jesse Wielinga

Aanval:              Jay Jay Meierdres Maurice de Wilt en Hakan Tokul.

Na 4 minuten moest onze verzorgster Hennie Welbie al in actie komen om  de geblesseerd geraakte Shelton Martis voor een blessure te behandelen. Gelukkig viel de blessure mee en net nadat Shelton weer in het veld terugkeerde was het Hakan Tokul die een bal doorkopte naar Maurice van der Wilt. Met zijn voorzet ontstond een niet te missen kans voor Jay Jay Meierdres en zo stond na 6 minuten de 0-1 al op het bord.

SteDoCo was de 1e helft heer en meester en na een half uur had de voorsprong verdubbeld moeten worden toen de doorgebroken Hakan Tokul aflegde op Jesse Wielenga, maar die wist de bal niet tussen de palen te krijgen en schoot naast.

Ik weet niet wat er in de rust gebeurd is, maar de thee zal bij Odin beter gesmaakt hebben dan bij de SteDoCo mannen, want de rollen waren in de 2e helft omgedraaid. Odin dicteerde het spel en SteDoCo had nog maar weinig in te brengen.

In de 52e minuut won de boomlange Eelke de Graaf, die eigenlijk een schorsing uit had moeten zitten, een kopduel van Shelton Martis en deze kopbal verdween aan de rechterkant in het doel. Ik heb geen idee waarom Ritchie ergens rond de penalty stip stond en niet gewoon in z’n doel; in ieder geval kon de 1-1 op het bord gezet worden.

Rond de 60e minuut wist SteDoCo nog wat gevaar te stichten. Eerst verdween een door Jordey van Dam genomen vrije trap vanaf een meter of 25, net naast het doel van keeper Barry van Dam en een paar minuten later was Maurice van der Wilt hard op weg om een frommelgoal te gaan maken, maar hij werd al dan niet onreglementair gestuit.

In de 70e minuut werd Remco Buist in het veld gebracht voor Jesse Wielenga en een paar minuten later was het weer raak voor Odin.

Eerst werd er in de 73e minuut na een fout van Shelton Martis nog door Odin op de lat geschoten, maar twee minuten later moest Ritchie vissen. Een verre ingooi werd doorgekopt en door de een kwartier eerder ingevallen Jurjen Dikker binnen gewerkt. Daarmee werd de stand op 2-1 gebracht, wat tevens de eindstand zou betekenen omdat SteDoCo geen vuist meer kon maken om de nederlaag af te wenden.

Ondanks dat er nog 2x gewisseld kon worden werd van die mogelijkheid geen gebruik gemaakt en konden we zonder punten huiswaarts.

Als we het bittere nacompetitie toetje af willen wenden dan zal er volgende week tegen Rijnvogels uit een ander vaatje getapt moeten worden. In de uitwedstrijd tegen Rijnvogels werden we, na eerst nog op een 0-1 voorsprong gekomen te zijn, met 4-1 afgedroogd.

Aan de technische staf en de spelers deze week de taak om de batterij de komende week op te laden en er voor te zorgen dat er volgende week 3-punten aan het saldo kunnen worden toegevoegd