FC Lisse 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

18 maart 2017 14:30

Burg, P.N. van der

Nadat de afgelopen week de eerste zonnestralen het voorjaar aankondigden, was het zaterdag weer even terug in de tijd. Op een nat en herfstachtig sportcomplex speelde SteDoCo de belangrijke wedstrijd tegen koploper FC Lisse. Een wedstrijd, waarin de scheidsrechter in negatieve zin bepalend was, maar die uiteindelijk resulteerde in een voor SteDoCo verdiend gelijkspel. FC Lisse technisch de betere ploeg, maar op wilskracht trok SteDoCo een 2-2 gelijkspel over de streep. Een prima teamprestatie!

SteDoCo begon met Joran Schröder in de spits prima aan de wedstrijd. Met Jay-Jay Meierdres en Hakan Tokul vanaf de zijkanten. Het was Hakan Tokul die in de 8e minuut  vanaf links naar binnen trok en de trekker overhaalde voor de openingsgoal. Een lichte touche van een verdediger zorgde er voor dat het leer met een mooie boog achter keeper Brian van der Werff viel. Een prima start die smaakte naar meer, het publiek ging er op de tribune eens lekker voor zitten.

Het liep echter anders. 3 minuten naar de openingsgoals kreeg SteDoCo-doelman Ritchie Steinmann de bal niet onder controle waardoor de bal van dichtbij op het doel kon worden geschoten. Shelton Martis stond op een enkele meter in de baan van het schot, keerde zich geschrokken af van het schot, en raakte daarbij volgens scheidrechter Van der Burg de bal met de bovenarm. Direct rood en een penalty voor FC Lisse die door Martin van Eeuwijk rustig werd binnen geschoten. Onevenredig zwaar gestraft en op basis van de beelden heeft SteDoCo op zaterdagavond de KNVB verzocht de rode kaart te seponeren. Belangrijke bijkomstigheid was dat er van een echte gelijk opgaande wedstrijd direct geen enkele sprake meer was.

Trainer Virgil Breetveld bracht gelijk verdediger Gautam Kalpoe in voor aanvaller Hakan Tokul en zakte met de ploeg verder in. In alle opzichten herpakte de ploeg zich en daar waar FC Lisse het balbezit had, dwong de ploeg van Robert de Ruiter toch weinig af. SteDoCo beperkte zich tot counteren en het van grote afstand schieten op het doel van Van der Werff die met regelmaat ver voor zijn goal stond.  Met  een stand van 1-1 werd op wilskracht en overtuiging de rust gehaald.

Met nog 45 minuten te gaan was het de vraag hoe SteDoCo de 2e helft zou oppakken en of het stand kon houden. In de rust werd bij de club uit de bollenstreek Luciano Dompig ingebracht. Dompig kreeg echter al na 5 minuten door de scheidsrechter de rode kaart voorgehouden nadat hij een slaande beweging naar SteDoCo-middenvelder Jordey van Dam maakte.

En zo was het weer tien tegen tien wat gelijk resulteerde in een open wedstrijd. FC Lisse profiteerde hiervan optimaal. Een puntgave voorzet vanaf links werd via de grond door de lange spits Oltshoorn ingekopt. SteDoCo bleef echter collectief knokken op een nat veld. De bal schoof snel over het kunstgras en slidings konden al vroeg worden ingezet.

SteDoCo bleef in een goed resultaat geloven en knokte zich weer terug. Met nog zo’n 20 minuten te gaan werd de fysiek sterke Maurice van der Wilt ingebracht. Afgelopen week scoorde de bonkige spits nog een prima goal tegen Achilles Veen en ook vanmiddag liet hij zich gelden. Zijn eerste balcontact resulteerde in de gelijkmaker. Een indraaiende voorzet van Joran Schröder werd door de verdediging, en vooral keeper Van der Werff, verkeert beoordeeld.

De keeper schampte de bal met zijn hoofd en kopte de bal pardoes voor de voeten van Van der Wilt die tegendraads en door de benen van een verdediger de gelijkmaker binnen schoot. Een echte spitsengoal.

FC Lisse voerde het tempo weer op en ging voor de overwinning waar SteDoCo weer inzakte en zich beperkte tot het plaatsen van enkele scherpe counters. Van der Wilt deelde daarbij aan de verdedigers nog wel eens "een koekie" uit, hield de bal goed in bezit zodat zijn opkomende medespelers daarvan konden profiteren.

FC Lisse was echter nog het dichts bij een overwinning. Oltshoorn kegelde een vrije trap vanaf dertig meter boven Ritchie Steinmann op de lat en een doelpunt van Fokkema werd terecht afgekeurd omdat Lisse-speler Monteny in buitenspelpositie de bal nog toucheerde.

Gescoord werd er echter niet meer en na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van der Burg de wedstrijd af. Verschillende spelers van SteDoCo lieten zich moegestreden omvallen, tekenend want er is deze middag veel arbeid verricht. Een groot compliment voor de ploeg is op zijn plaats want dit gelijkspel voelde voor SteDoCo als een overwinning, terwijl FC Lisse met het gevoel van een nederlaag letterlijk en figuurlijk afdroop.

Zaterdag staat om 15.00 uur in Hendrik-Ido-Ambacht de derby tegen ASWH op het programma. In het kader van handhaving wederom een belangrijke wedstrijd. Maar met de wilskracht en overtuiging van vanmiddag zie ik tegen deze tegenstander zeker weer mogelijkheden.