3 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

11 maart 2017 14:30

Gast, T. de

Na het echec van vorige week moesten we vandaag tegen Jong Volendam. We waren uiteraard benieuwd of de kater  van vorige week verwerkt was en we tegenstand zouden kunnen bieden aan het op de 4e plaats staande Jong Volendam.

In de thuiswedstrijd wist SteDoCo na een 2-0 ruststand de punten in huis te houden door in de 2e helft 5x te scoren; we vonden ons dus vooraf niet kansloos. Positief was ook dat Shelton Martis en Kevin Patijn weer wedstrijdfit waren.

De met een virusinfectie aan bed gekluisterde Virgil Breetveld liet zich vervangen door Ton Vonk en hij liet in het  Volendamse Kras-stadion de volgende 11 namen op het wedstrijdformulier zetten om daarmee te proberen een of meer punten mee naar Hoornaar te nemen.

Doel:               Ritchie Steinmann.

Verdediging:   Chris Boom, Luke Molkenboer, Shelton Martis en Kevin Patijn.

Middenveld:    Jordey van Dam, Joran Schroder, Gino Boers en Jesse Wielinga

Aanval:             Jay Jay Meierdres en Hakan Tokul.

Na 5 minuten creëerde SteDoCo een kansje. Een voorzet van Joran Schroder werd maar net tot corner verwerkt en Hakan Tokul kwam net iets te kort om de bal binnen te werken.

Jong Volendam trok hierna het spel naar zich toe en SteDoCo zag geen kans om zich onder de druk van Jong Volendam uit te voetballen.

Een verkeerde pass van Kevin Patijn in de 7e minuut resulteerde in een razendsnelle omschakeling en een schot op de lat, 4 minuten later wist Ritchie Steinmann door een knappe redding een achterstand te voorkomen, maar in de 26e minuut was het wel raak. Een vanaf rechts genomen corner kon door Jordi Hilterman worden binnengekopt.

Welgeteld 2 minuten later was het weer raak. Een mooie pass van Nick Runderkamp op Rodney Smorenberg werd door hem via eerst de pal en daarna de rug van Ritchie ongelukkig binnengeschoten en zodoende stonden we dus na een half uur voetballen op een 2-0 achterstand. Nog niet getreurd, want zo begonnen we in de heenwedstrijd ook.

In de 40e minuut een kans voor Hakan Tokul. Hij ging met een verdediger op z’n hielen alleen op de keeper af. Wij hadden het idee dat Hakan vastgehouden werd en hij had daarom 2 dingen kunnen doen:

• Gaan liggen, een penalty incasseren en de tegenstander met een rode kaart weg laten sturen.
  • De keeper passeren en de 1-2 op het scorebord laten zetten.

Hakan was niet koelbloedig genoeg en schoot de bal tegen keeper van Stappershoef.

In de rust werd Jesse Wielinga vervangen door Giovano Godeken en het moet gezegd, SteDoCo ging wat meer voetballen. Of dit nu kwam doordat Jong Volendam de teugels wat liet vieren of dat het spel van Giovano hier aan ten grondslag lag is moeilijk te zeggen.

In de 51e minuut waren er twee opeenvolgende “net niet” situaties. Eerst  wist Joran Schroder de bal net niet binnen te koppen en vervolgens zag Giovano z’n schot keihard via de paal gekeerd worden.

In de 67e minuut moest Kevin Patijn na een schandalige overtreding vervangen worden. Voor hem kwam Gautam Kalpoe in het veld.

Ritchie Steinmann had in de 2e helft niet veel te doen. In de 75e minuut werd een verkeerde uittrap van hem echter genadeloos afgestraft, wat de 3-0 achterstand betekende.

In de 78e minuut werd Remco Buist in het veld gebracht voor Gino Boers en het moet gezegd SteDoCo bleef voetballen en liet de koppen niet hangen. Uiteindelijk resulteerde dit in nog 2 doelpunten voor SteDoCo. Eerst wist Chris Boom in de 87e minuut op aangeven van Joran Schroder de bal binnen te werken en in de 90e minuut kreeg Jordey van Dam uit een corner de bal op z’n voet en wist de 3-2 te scoren.

Verder kwam het helaas niet, want scheidsrechter de Gast vond het na 2 minuten blessuretijd welletjes.

Volgende week thuis tegen de koploper FC Lisse.