79'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

4 maart 2017 14:30

Prooi, C.

SteDoCo speelde afgelopen zaterdag twee verschillende helften. In de eerste helft was de ploeg, afgezien van het eerste kwartier, de bovenliggende partij en de rust werd dan ook ingegaan met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen de bezoekers al snel op gelijke hoogte en toen na bijna een uur spelen de gasten 1-2 maakten was de thuisclub volledig het spoor bijster, uitmondend in een 1-6 nederlaag.

ONS Boso Sneek speelde in acht dagen 3 wedstrijden, maar dat was aan het begin niet te merken, want brutaal namen zij het voortouw. Na 15 minuten zag topscorer Yumé Ramos dat Ritchie Steinmann ver voor zijn doel stond. Met een verre lob probeerde hij de keeper te verschalken, maar met een katachtige sprong werd de bal over de lat getikt. Daarna nam SteDoCo de regie over. Een voorzet van Chris Boom werd door Joran Schröder net naast gekopt, maar uit de daarop volgende actie van de in de eerste helft uitblinkende Hakan Tokul kon Jordey van Dam 1-0 aantekenen. SteDoCo ging op zoek naar meer en kreeg ook kansen. Met name de acties van Hakan baarden de Friezen veel zorgen en het was dan ook niet verwonderlijk, dat zijn directe tegenstander 10 minuten voor de rust werd vervangen. Ondanks het overwicht en het goede spel kon SteDoCo niet verder afstand nemen. Vijf minuten voor de rust claimde SteDoCo een penalty nadat Jordey van Dam met een flinke duw in de rug een goede kopkans werd ontnomen. Ondanks het feit, dat SteDoCo met een magere 1-0 voorsprong de rust inging, was er geen reden om te twijfelen, dat dit potje zou worden uitgehaald.

Hoe anders was het in de tweede helft!  Al na 2 minuten wist spits Yumé Ramos zich met veel kracht vrij te spelen en 1-1 op het scorebord te zetten. StedoCo probeerde zich te herstellen, maar de gasten wisten zich, onder aanvoering van aanvoerder Martijn Roosenburg, een veldoverwicht te verschaffen en altijd was daar de uitblinkende spits Yumé Ramos, waar de SteDoCo defensie haar handen vol aan had. Na krap een uur spelen kwam SteDoCo enigszins ongelukkig op een 1-2 achterstand. Een schot van Martijn Roosenburg werd van richting veranderd en Ritchie had daardoor het nakijken. Toen Ramos 1-3 aantekende werd het wel erg moeilijk voor SteDoCo. Een afstandschot van Chris Boom had de aansluittreffer kunnen opleveren, maar de bal ging over. Remco Buist en Jesse Wielinga werden nog gewisseld voor Maurice van der Wilt en Giovano Gödeken, maar ook dat leverde geen rendement op. Sterker nog, door een misverstand in de achterhoede kon Yumé Ramos 1-4 op het scorebord brengen. Vervolgens was er voor SteDoCo geen eer meer aan te behalen en konden de gasten nog uitlopen naar 1-5 (Renco van Eeken) en 1-6 (Ale de Boer).

Hopelijk kunnen onze spelers zich komende week voldoende herstellen, zodat met een goed gevoel richting Volendam afgereisd kan worden. Daar zal Jong FC Volendam de gastheer zijn.