Prachtige ontlading na overwinning in extremis!

0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

18 februari 2017 14:30

Ritmeester, M.

SteDoCo stuntte zaterdag in het verre Friesland door in blessuretijd tegen Harkemase Boys de winnende treffer te maken. Giovano Gödeken tekende in de extra tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor rust was SteDoCo zeker de betere ploeg en waren de grootste kansen in het eerste kwartier voor SteDoCo. Ritchie Steinmann hield daarbij zijn doel schoon door een één tegen één duel met Bouius, de veel scorende middenvelder, te winnen. Harkemase Boys controleerde de tweede helft, maar kwam niet tot scoren. Een gelijkspel leek het hoogst haalbare, echter Giovano dacht daar in blessuretijd toch echt anders over!  0-1 en met drie punten de bus weer in voor de lange terugreis. Het zal in de bus nog lang gezellig zijn geweest!

SteDoCo kwam zaterdag prima uit te startblokken. Met twee spitsen en een stevig middenveld, waar Gino Boers een zeer degelijke wedstrijd speelde,  werd vanaf het beginsignaal de aanval gezocht. En zeker in het eerste kwartier resulteerde dit in enkele grote kansen. Een voorsprong was meer dan verdient geweest. Het schot van Hakan Tokul werd door de keeper Jansema  van Harkema  goed verwerkt en Jay Jay Meierdres schoot te gehaast over, daar waar hij na een goede kapbeweging met zijn linker been de openingsgoal in de verre hoek had moeten binnen schuiven.

De enige kans die Harkemase Boys voor rust kreeg, was direct de grootste kans voor de thuisclub. Aanvoerder Oebele Schokker lanceerde Henny Bouius, die ontsnapte aan buitenspel. Bouius stond oog in oog met doelman Ritchie Steinmann, maar Steinmann blokte de bal prima. In het laatste kwartier van de eerste helft dwong Jordey van Dam met twee pogingen van afstand nog twee keer een redding van Jansema af.

De tweede helft gaf een ander wedstrijdbeeld. Met clubtopscorer Ezra Schrijver als invaller begon Harkemase Boys met drie spitsen aan de tweede helft. Ritchie Steinmann was echter deze middag niet te passeren. De doelman hield met een katachtige redding zijn doel schoon bij een knappe vrije trap van Schokker, een hard schot van Matthijs Hardijk en bij een kopbal van Robert Stelpstra.

De slotfase gaf even wat tumult. De aanhang van Harkemase Boys was inmiddels ontdooid en ging steeds vaker achter de thuisclub staan. En ik moet zeggen, dit kwam de wedstrijd ook ten goede. Daarbij koos de scheidrechter Marco Ritmeester er zeker de tweede helft  voor om in deze sportieve wedstrijd veel toe te laten. Verschillende mannelijke duels werden uitgevochten en dat bracht spanning in de wedstrijd. In de slotfase schreeuwde het thuispubliek op De Bosk om een strafschop. Schrijver schoot een voorzet tegen de arm van Jesse Wielinga aan. Dat zag de scheidsrechter ook, maar op advies van zijn assistent gaf Ritmeester een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De filmbeelden wijzen echter anders uit en SteDoCo kwam hier dus goed weg. Oebele Schokker schoot de vrije trap vervolgens uit een onmogelijke hoek ver over.

De ploeg van Virgil Breetveld kreeg uiteindelijk één echte kans in de tweede helft. Dit kwam overigens ook doordat Harkema enkele keren op het middenveld aan de noodrem trok. Meermalig werd een overtreding op de op snelheid liggende Jay Jay Meierdres gemaakt waardoor een snelle counter van SteDoCo in de kiem werd gesmoord.

De goal van SteDoCo viel uiteindelijk toch. Giovano Gödeken pikte in de 91e minuut een afgeslagen corner op en schoot de bal met links hard langs de kansloze Jansema. Daarmee bezorgde Gödeken, die aan het einde van de eerste helft de geblesseerde SteDoCo-aanvoerder Martis verving, zijn ploeg de drie punten. De ontlading van de ploeg was mooi om te zien. Gio sprintte naar de bank maar werd onderweg door Roy Weber gevloerd waarna de hele ploeg bovenop hem dook. Een overwinning in extremis!

Opstelling Harkemase Boy
Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling, Simon IJzerman, Johnny de Vries, Oebele Schokker, Henny Bouius (46/Ezra Schrijver), Matthijs Hardijk, Robert Stelpstra (69/Jorco van Hezel)

Opstelling SteDoCo
Ritchie Steinmann, Chris Boom, Gautam Kalpoe, Shelton Martis (44/Giovano Gödeken), Luke Molkenboer, Gino Boers, Jesse Wielinga, Jordey van Dam (76/Joran Schröder), Remco Buist, Hakan Tokul, Jay Jay Meierdres

Zaterdag staat overigens geen competitiewedstrijd om het programma maar wordt thuis gespeeld tegen de beloften van RKC Waalwijk, aanvang wedstrijd 14.30 uur.