... (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

4 februari 2017 14:30

Puts, K.

SteDoCo speelde afgelopen zaterdag voor wat het waard was en dat bleek alleen in de eerste 10 minuten voldoende te zijn. Toen Jong FC Groningen eenmaal het juiste spelritme had gevonden was er voor SteDoCo weinig succes meer weggelegd, uiteindelijk uitmondend in een 0-4 overwinning voor de gasten.

SteDoCo startte met fris aanvallend voetbal. Echter, kansen werden niet gecreëerd. Na ongeveer 10 minuten was de eerste kans voor Jong FC Groningen, maar de kopbal ging naast het doel. Vanaf dat moment werd de wedstrijd door onze jonge gasten gedirigeerd en was het slechts een kwestie van tijd wanneer de 0-1 zou vallen. Na 20 minuten kreeg Yassine Zakir, na een misser in de SteDoCo-achterhoede, ineens een kans om uit te halen op het doel van Ritchie Steinmann en met een laag en strak schot in de hoek zette hij de 0-1 op het scorebord. SteDoCo probeerde hierna nog wel de bakens te verzetten, maar Jong FC Groningen gaf weinig of geen krimp en na een kleine 40 minuten was het weer Yassine Zakir, die, uit een mooie steekbal, doel trof: 0-2.

Na de thee bleek de geblesseerde Kevin Patijn vervangen te zijn door Roy Weber, die de rechtsbackpositie innam. Chris Boom verhuisde hierdoor naar de linksback plaats. Het wedstrijdbeeld veranderde niet en na 53 minuten schoot David Browne de 0-3 binnen, waardoor de wedstrijd menselijkerwijs was beslist. In de periode daarna speelden de gasten met minder druk, maar wel controlerend. SteDoCo kon in deze periode wat aanvallende activiteiten ondernemen, maar die waren niet gevaarlijk genoeg om keeper Stefan van der Lei, die overigens na de wedstrijd weer snel naar Groningen moest terugreizen om vervolgens op de bank bij FC Groningen – Excelsior plaats te nemen, te verontrusten. Met nog zo’n 10 minuten te spelen zorgde wederom David Browne uit een steekpass voor 0-4. Bijna werd het nog 0-5, maar Roy Weber keerde de bal op de doellijn.

In de inmiddels gestaag vallende regen floot de prima leidende scheidsrechter Puts uit het Limburgse Bunde voor het einde wedstrijd en konden de beloften van FC Groningen 3 punten meenemen naar het noorden.

Hopelijk hervinden spelers en staf zich komende week, om vervolgens te proberen volgende week tegen Rijnsburgse Boys een beter resultaat neer te zetten. Overigens kan de ploeg aanstaande dinsdag al aan de bak, wanneer er thuis een oefenwedstrijd tegen Jong Willem II staat gepland, aanvang 20.00 uur.