21 januari 2017 14:30

Scheidsrechter

Bruijn, M.A. de

Onbekend

Vandaag moesten we tegen DVS ’33 Ermelo. Voor ons geen gemakkelijke tegenstander want we hadden nog nooit van ze gewonnen. Sterker nog, vorig seizoen werden we thuis volledig zoek gespeeld en werden we door DVS Ermelo op een 4-1 nederlaag getrakteerd. In de 2 uitwedstrijden die we tegen DVS speelden werd moeizaam gelijk gespeeld.

Virgil Breetveld lag, waarschijnlijk met de radio afgestemd op radio Rijnmond, ziek op bed en hij moest daarom de coaching aan z’n assistent Ton Vonk overlaten en die liet de volgende spelers op het wedstrijdformulier zetten:

Doel:                Ritchie Steinmann.

Verdediging:   Chris Boom, Luke Molkenboer, Gautam Kalpoe en Kevin Patijn.

Middenveld:    Jordey van Dam, Joran Schroder, Remco Buist en Gino Boers

Aanval:            Noël Goossens en Hakan Tokul.

Het 1e wapenfeit kon na 10 minuten worden genoteerd. Joran Schroder ging op links goed door en zijn voorzet belande bij Noël Goossen, die de bal net naast schoot.

Tien minuten later was het wel raak. Een voorzet van Chris Boom werd door DVS Ermelo uit het strafschopgebied weggekopt, waarna de bal voor de voeten van Remco Buist viel. Vanaf een meter of 20 haalde Remco hard uit en de bal sloeg via de binnenkant van de paal achter doelman Huiskamp binnen.

Op slag van rust dreigde DVS Ermelo de stand weer gelijk te trekken. Een aanvaller van Ermelo viel binnen de beruchte lijnen over het been van Gautam Kalpoe, waarna scheidsrechter de Bruijn naar de stip wees. Roald de Vries van DVS Ermelo dacht dat klusje even op te knappen, maar de slecht ingeschoten bal werd door Ritchie Steinmann gestopt. De bal werd vervolgens tot corner verwerkt. Uit deze corner ontstond een levensgrote kans, maar nu werd de bal tegen de paal geschoten. Wat mij betreft was dit een cruciaal moment in de wedstrijd want met 1-0 de kleedkamer opzoeken of opslag van rust de 1-1 om je oren krijgen is een groot verschil.

Na de rust was SteDoCo gelijk weer gevaarlijk. 4 minuten na de spelhervatting omspeelde de doorgebroken Hakan Tokul de keeper van DVS Ermelo, maar hij wist vervolgens voor een leeg doel de bal aan de verkeerde kant van de paal te plaatsen.

Een minuut later werd Hakan in het strafschopgebied neergelegd en ook nu wees scheidsrechter de Bruijn naar de stip. Waarschijnlijk is keeper Eppink een specialist in het stoppen van strafschoppen want hij werd in het veld gebracht voor keeper Huiskamp. Jordey van Dam liet zich door deze wissel niet van de wijs brengen want hij schoot de bal onberispelijk binnen en liet zo de 2-0 op het scorebord zetten.

10 minuten later was het weer prijs. SteDoCo kreeg een vrije trap vanaf een meer of 18 van het doel van DVS Ermelo te nemen, waarvoor zich weer Jordey van Dam meldde. Hij krulde de bal om de muur onhoudbaar voor keeper Eppink in de hoek van het doel.

Alles wat SteDoCo was dacht dat met deze 3-0 stand de buit binnen was, de spelers gingen er waarschijnlijk wat te gemakkelijk over denken en DVS Ermelo kwam terug in de wedstrijd. Eerst werd er in de 68e minuut knullig balverlies geleden op het middenveld, waarna invaller Deniz Sahbaz aangespeeld kon worden en de bal fraai achter Ritchie Steinmann binnenwerkte. Vervolgens was het in de 75e minuut weer raak voor DVS Ermelo. Een speler werd in het strafschop gebied met de rug naar het doel aangespeeld. Die legde vervolgens terug op Maurice de Ruiter en ook hij wist het net te vinden en liet de 3-2 stand aantekenen.

Ton Vonk liet vervolgens in de 79e minuut Shelton Martis voor Jordey van Dam invallen om wat meer rust in de verdediging te brengen. Het was vervolgens diezelfde Shelton Martis die 2 minuten later via een prachtige pass Joran Schroder op links aanspeelde. Joran zette vervolgens knap voor en Jay-Jay Meierdres (ingevallen voor Noël Goossens) kreeg hiermee een niet te missen kans en dat deed hij ook niet. De 4-2 stand die hiermee op he scorebord gezet werd was tevens de eindstand.

Ik heb vanmiddag een prachtige wedstrijd gezien die door SteDoCo dik verdiend gewonnen werd.

Als het doorgaat speelt SteDoCo volgende week uit tegen Quick Boys, waartegen we in de 1e seizoenhelft met 1-1 gelijk speelden.