14 januari 2017 14:00

Scheidsrechter

Gast, T. de

Onbekend

SteDoCo is 2017 niet goed begonnen. In Scheveningen werd, na een ruststand van 1-0,  met 2-0 verloren. Over de gehele wedstrijd genomen was dit een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in  het veld, hoewel SteDoCo ook nog wel mogelijkheden heeft gehad om een beter resultaat te bewerkstelligen.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen. Dit, vanwege het overlijden van clubicoon Arie de Jager.

Bij de aanvang nam Scheveningen meteen het heft in handen en ontwikkelde een veldoverwicht. Hiermee konden zij echter geen doelrijpe kansen creëren. Sterker nog, SteDoCo worstelde zich meer en meer onder de druk uit en na bijna 20 minuten was dan ook de eerste echte kans van de wedstrijd voor de gasten: Uit een corner van links kopte Joran Schröder maar net over. Vijf minuten later leek Scheveningen de score te gaan openen, want een misverstand in SteDoCo’s achterhoede was er de oorzaak van, dat een Scheveningen-speler ineens oog in oog met keeper Ritchie Steinmann kwam te staan. Besluiteloosheid van de speler en het goede blok van Ritchie waren er de oorzaak van dat er niet werd gescoord. De daarop volgende rebound werd vervolgens hoog over geschoten. Echter, later bleek dit “uitstel tot executie” te zijn, want een kleine 10 minuten voor de rust was het Tim Peters, die met een zuivere voorzet Sandro Calabro wist te bereiken. Laatstgenoemde kopte de bal prachtig in de kruising: 1-0. De laatste kans voor de thee was voor SteDoCo: Uit een voorzet van Chris Boom probeerde Joran Schröder met een omhaal de keeper te verschalken. De bal ging echter over.

Na de rust een wat meer aandringend SteDoCo, maar doelrijpe kansen konden maar moeilijk worden gecreëerd. Bovendien kreeg Scheveningen wat meer ruimte. Zo redde redde Ritchie goed bij een schot over de grond van de goed op dreef zijnde Tim Peters. De verdediging van de thuisclub liet steeds meer steekjes vallen en de gastheren mochten blij zijn, dat een eigen inzet maar net naast ging. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds onrustiger op de SteDoCo-bank en mocht, met nog zo’n 20 minuten op de klok, Noël Gossens Maurice van der Wildt in de spits vervangen. 5 Minuten later maakte ook Jordey van Dam zijn intrede. Hij verving de debuterende Gino Boers. Echter, Jordey had zich waarschijnlijk een plezieriger invalbeurt voorgesteld, want een minuut later kopte hij de bal erg ongelukkkig achter Ritchie: 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Giovano Gödeken verving nog wel Jesse Wielinga, maar ook hij kon een nederlaag niet afwenden. Overigens was de laatste kans van de wedstrijd voor Jay Jay Meierdres, maar de keeper bracht redding.