Verdiende overwinning voor hard werkend SteDoCo

1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

10 december 2016 14:30

Winter, F.R. de

Na de zure nederlaag van vorige week moesten we vandaag naar Harderwijk om daar met VVOG de degens te kruisen. VVOG is voor SteDoCo een volstrekt onbekende tegenstander. Wat we van VVOG weten is dat ze met 22 punten in de middenmoot staan en hele mooie resultaten geboekt nebben door o.a. met 5-2 en 5-1 te winnen in de uitwedstrijden tegen ASWH en Quick Boys, maar ook de grootste nederlaag van de 3e divisie geleden hebben door uit tegen Jong Almere City met 8-1 te verliezen. Ook kan vermeld worden dat VVOG in de persoon ban Jeremy de Graaf de topscorer van de derde divisie, met 13 doelpunten, in huis heeft.

Virgil Breetveld kon vanwege recente blessures geen beroep doen op Roy Weber en Gautam Kalpoe. Jordey van Dam is al langere tijd geblesseerd en daarom werd gekozen voor de volgende beginopstelling:

Doel:               Ritchie Steinmann.

Verdediging:   Chris Boom, Luke Molkenboer, Shelton Martis en Kevin Patijn.

Middenveld:    Joran Schroder, Jesse Wielinga en Remco Buist.

Aanval:            Ali Yilmaz, Maurice van der Wilt en Hakan Tokul.

In de eerste helft ontwikkelde VVOG een licht veldoverwicht en moest Ritchie Steinmann een paar keer handelend optreden bij niet al te gevaarlijke doelpogingen van VVOG. Halverwege de 1e helft konden de eerste wapenfeiten van SteDoCo opgetekend worden, maar schoten van Maurice van der Wilt en Joran Schroder konden door  doelman Koornburg onschadelijk worden gemaakt.

In de 30e minuut floot scheidstrechter de Winter voor een overtreding  binnen de 16 van Remco Buist op Jeremy de Graaf en wees naar de beruchte stip. De topscorer van VVOG nam zelf plaats achter de bal om z’n productie op te vijzelen, maar Ritchie Steinmann wist de niet eens slecht genomen strafschop schitterend uit de rechterhoek te tikken.

Een minuut of 5 voor rust werd een voorzet van VVOG niet goed door de verdediging verwerkt. De bal kwam voor de voet van een VVOG speler die vervolgens tegen de paal schoot, waarna de bal tot corner verwerkt kon worden. Uit deze corner wist Tim Muller de op dat moment verdiende 1-0 voor VVOG binnen te koppen.

Ik denk dat de mannen van Virgil Breetveld flink wat suiker in de thee gedaan hebben, want na de rust ontstond een kompleet ander wedstrijdbeeld. VVOG werd op eigen helft teruggedrongen en SteDoCo nam het middenveld volledig in handen.

In de 67e minuut werd Noël Goossens in het veld gebracht voor Maurice de Wilt en 3 minuten later kon de verdiende gelijkmaker voor SteDoCo genoteerd worden.

Uit een ingooi van Kevin Patijn kwam Joran Schroder aan de bal. Hij zette vervolgens een combinatie met Hakan Tokul op en kwam daarmee vrij voor de keeper te staan en Joran kon zijn zevende doelpunt van het seizoen bijschrijven.

In de 74e minuut werd Ali Yilmaz gewisseld voor Jay-Jay Meierdres.

Jay-Jay zette in de 89e minuut met een prima steekballetje Noël Goossens aan het werk. Noël dacht vervolgens met een stiftje de uitgelopen keeper te verschalken, maar die wist nog net zin hand tegen de bal te krijgen en daarmee de 1-2 te voorkomen, maar het was uitstel van executie.

In de 3e minuut van de blessuretijd mocht Jay-Jay Meierdres een corner vanaf de linkerkant nemen. Deze uitstekend genomen corner werd vervolgens bij de verre paal door de inkomende Joran Schroder keihard en onhoudbaar achter doelman Koornberg binnengekopt.

Ik weet niet of deze 1-2 stand nog op het scorebord gestaan heeft, want onmiddellijk nadat weer afgetrapt was, floot scheidsrechter Winter voor het einde van de wedstrijd en gingen de punten verdiend mee naar de Groeneweg.

Volgende week speelt SteDoCo de laatste wedstrijd van het jaar thuis tegen IJsselmeervogels en gaan we bekijken of SteDoCo z’n ongeslagen status tegen “ de vogels”  kan continueren.