77'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

3 december 2016 14:30

Gast, T. de

Vandaag stond de cruciale wedstrijd tegen Jong Almere City op het programma. Cruciaal omdat bij winst voorzichtig naar het linker rijtje gekeken zou kunnen worden en bij verlies, we vaster in de onderste regionen van de ranglijst zouden komen te staan.

Vooraf werd SteDoCo een goede kan toegedicht om de 3 punten aan de Groeneweg te houden. Immers, Jong Almere City had deze competitie nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen en SteDoCo had vorige week de eerste uitzege weten te behalen.

Virgil Breetveld liet de volgende 11 spelers op het wedstrijdformulier zetten om deze klus te klaren:

Doel:               Ritchie Steinmann.

Verdediging:   Roy Weber, Gautam Kalpoe, Shelton Martis en Kevin Patijn.

Middenveld:    Joran Schroder, Jesse Wielinga en Remco Buist.

Aanval:            Jay-Jay Meierdres, Maurice van der Wilt en Hakan Tokul.

In de eerste helft moest Roy Weber na 15 minuten het veld geblesseerd verlaten en hij werd vervangen door Chris Boom. In het verdere verloop van de 1e helft kon ik mijn notitieboekje op zak houden want er gebeurde aan beide zijden van het veld niets noemenswaardigs. Aan het einde van de 1e helft toch nog 2 kansen voor SteDoCo; Joran Schroder kopte een bal net over uit een voorzet van Jay-Jay Meierdres en 3 minuten later werd een corner van Kevin Patijn door Shelton Martis ingekopt maar de verdediging van Jong Almere City wist de bal net voor de lijn weg te werken.

Op slag van rust een uitbraak van Jong Almere City over de linker kant. De afgemeten voorzet kon simpel door de meegekomen Jasper Waalkens binnengetikt worden, waardoor we met een 0-1 achterstand aan de thee moesten.

De tweede helft bracht een aantrekkelijker schouwspel en waar in de 1e helft Jong Almere City het betere van het spel had, nam SteDoCo nu het initiatief.

In de 59e minuut een mooie aanval van SteDoCo, waarbij Hakan Tokul de bal aflegde op Kevin Patijn die vervolgens de bal achter keeper Pistoor binnen roste en de 1-1 liet aantekenen.

Je hoopt dan dat de mouwen nog verder opgestroopt worden om de overwinning uit het vuur te slepen, maar het was vervolgens Jong Almere City wat de aanval zocht. In de 61e minuut wist Ritchie Steinmann nog prachtig te redden op een inzet, maar in de 63e minuut werd de verdediging uitgespeeld en wist Jean-Willy Mapenga te scoren en 5 minuten later was het weer prijs toen een hard schot vanaf een meter of 25 van Khalid Tadmine achter Ritchie Steinmann binnensloeg en de 1-3 op het scorebord gezet werd.

In de 69e minuut werd Ali Yilmaz in het veld gebracht voor Jay-Jay Meierdres en SteDoCo ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een voorzet van Hakan Tokul werd in de 76e minuut door Remco Buist binnen gekopt en SteDoCo had zodoende nog een kwartier om een gelijkspel te forceren, waarmee in ieder geval nog 1 punt in huis gehouden kon worden.

Gelet op het aantal kansen wat in die laatste 15 minuten gecreëerd werd, hadden we nog wel met 5-3 kunnen winnen, maar grote kansen van Jesse Wielinga en Joran Schroder werden te lichtzinnig ingeschoten of –gekopt en gingen aan de verkeerde kant van het houtwerk of werden door de keeper gepakt.

In een alles of niets poging werd in de 87e minuut Noël Goossens nog ingebracht voor Remco Buist, maar ook dit mocht niet meer baten en Jong Almere City ging er met deze 2-3 overwinning met de punten vandoor.

Volgende week zaterdag gaan we naar Harderwijk om daar om 14.30 uur tegen VVOG aan te treden.