Eerste overwinning SteDoCo in uitwedstrijd een feit

1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

26 november 2016 14:30

Roeleveld, M.A.

SteDoCo pakte afgelopen zaterdag de eerste overwinning in een uitwedstrijd. In en tegen Huizen werd met 1-2 gewonnen. Na een redelijke eerste helft werd gerust met een 0-2 voorsprong. Een voorsprong die terecht was omdat SteDoCo via Maurice van der Wilt en Jorans Schroder enerzijds de kansen benutte en anderzijds omdat de verdediging weinig tot niets weggaf.

De tweede helft was anders. Huizen drukte SteDoCo terug in de verdediging, mede ook omdat SteDoCo zelf meer niet aan voetballen toekwam. De 1-2 van Huizense speler Sam Doeve bracht de ploeg uit Hoornaar aan het wankelen maar uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken. Zuinig zijn op en vertrouwen tanken uit deze overwinning, strik er om en terug naar Hoornaar. Zaterdag wacht thuis jong Almere City.

Trainer Virgil Breetveld was genoodzaakt om de opstelling anders in te vullen. De hele week al ziek zijnde Kevin Patijn werd vervangen door Luke Molkenboer en op het middenveld kon de trainer geen beroep doen op de geblesseerde Jordey van Dam. Jesse Wielinga, Joran Schröder en Remco Buist namen het middenveld in handen. Achterin stond Shelton Martis gepositioneerd, inmiddels door de landelijke beroepscommissie vrijgesproken van de onterecht gegeven rode kaart in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.

SteDoCo nam vanaf het begin het heft in handen. De verdediging van Huizen werd onder druk gezet en dit resulteerde in de 3e minuut al in een goal van Maurice van der Wilt. Met dank aan Luke Molkenboer die aan de linkerkant goed doorzette waardoor de keeper de bal teruggespeeld kreeg, precies in de voeten van Maurice die bal droog onder de keeper door knalde. Een keeper die de gehele wedstrijd overigens weifelend optrad, zowel met het kiezen van de lange bal als met het tijdig ingrijpen. Overigens ging ook keeper Ritchie Stijnmann in de eerste 10 minuten in de fout door te lang te wachten met het wegschieten van de bal waardoor de spits van Huizen de bal kon blokken. Overigens zonder verdere schade.

Maurice van der Wilt liet in het verdere verloop van de 1e helft zien de bal prima te kunnen vasthouden om vervolgens de nodige steekballen op Hakan Tokul en Jay Jay Meierdres te geven. Verschillende malen werd vooral door Tokul de achterlijn gehaald en werden enkele prima voorzetten afgeleverd.

Na 24 minuten kreeg Eijkemans namens Huizen een van de weinige kansen om Huizen langszij te schieten, maar alleen voor keeper Steinmann schoot de spits naast. Na ruim een half uur werd het nog erger voor de thuisploeg. Joran Schröder werd helemaal vrijgelaten en kon ongehinderd een uitstekende voorzet van Roy Weber heerlijk binnenkoppen, 0-2 en voor SteDoCo geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft was in alle opzichten van een ander niveau. Zoals eerder aangegeven kwam SteDoCo niet meer aan het spel van de 1e helft toe. Huizen begon opportunistisch aan de 2e helft en SteDoCo vergat de druk op de achterhoede van Huizen op te voeren en liet zich veel te ver terug drukken. Dit resulteerde direct na rust in een enorme kans voor Eijkemans maar zijn schot ging naast. Aan de andere kant kreeg SteDoCo, na grabbelen van Huizen-keeper Verkerk, via Maurice van der Wilt een kans het duel definitief in het slot te gooien. De bal bleef voor de lijn liggen.

Kort daarna kwam de spanning terug in de wedstrijd. Een afgeslagen corner belandde in de 62e minuut voor de voeten van Doeve en met een bekeken schot zorgde hij voor de
1-2. Huizen voerde de druk op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met Denny van Loen voor Eijkemans werd de bal nog opportunistischer naar voren gepompt. Steeds stonden daar verdedigers van SteDoCo om de bal weg te koppen of weg te roeien. Joran Schröder werd vervolgens in de 73e minuut gewisseld voor de meer verdedigend ingestelde Chris Boom. De wissel van Joran stond op voorhand vast, dit in verband met de hamstringblessure die hem begin van de week van het trainingsveld hield.

SteDoCo kreeg in de periode twee keer de gelegenheid om in een overtalsituatie te counteren. De verkeerde keuzes werden echter gemaakt waardoor deze mogelijkheden verzandden in balverlies. Zet daar tegenover het beperkte maar opportunistische spel van Huizen en dan begrijp je dat de 2e helft voetbaltechnisch van een bedenkelijk niveau was. Iets wat ook met regelmaat door de supporters van beide ploegen werd geconstateerd.

SteDoCo kwam vervolgens aan het einde van de wedstrijd goed weg. Tot tweemaal toe viel de bal voor de voeten van Denny van Loen en tot tweekeer kwam Van Loen niet tot scoren. De eerste keer ramde hij de bal wild over het doel en de tweede keer stond Ritchie Steinmann paraat om de bal tegen te houden.

In de laatste minuut gaf de Scheidsrechter Roeleveld nog een rode kaart aan Desmond Mensen die met een onbesuisde en lompe actie Jay Jay Meierdres torpedeerde. Roeleveld die overigens een prima wedstrijd floot.

Billenknijpen dus voor de SteDoCo-supporters maar uiteindelijk werd de eerste overwinning in een uitwedstrijd over de streep getrokken. In deze fase van de competitie het meest belangrijke om te doen: KNOKKEN EN WINNEN!

Komende week staat in het teken van de thuiswedstrijd tegen jong Almere City. Ook dit is een ploeg die onderin strijdt om lijfsbehoud en dus ook hier weer het belang voor SteDoCo om de 3 punten te pakken. En als je dan optimistisch naar de ranglijst kijk dan zie je dat de kloof naar plaats 8 maar 3 punten bedraagt. Een uitdaging om deze stap komende zaterdag te zetten. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.