Een overwinning zat er even in, maar uiteindelijk was een puntendeling het maximaal haalbare resultaat

ONS Boso Sneek 1

1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

19 november 2016 15:00

Burg, P.N. van der

SteDoCo behaalde in Sneek een zwaar bevochten gelijkspel. Echter, in de eerste helft deden de spelers zich tekort door een aantal opgelegde kansen op 2-0, ja, zelfs 3-0 te missen. In de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij, maar SteDoCo wist de 1-1 stand met succes te verdedigen.

Met nagenoeg dezelfde basis als vorige week tegen Capelle (alleen de van een schorsing teruggekeerde Roy Weber nam de plaats van Chris Boom in) begon SteDoCo aan de wedstrijd. Voor beide ploegen was het belangrijk om een driepunter te pakken, om zich zo uit de gevarenzone te werken. Vanaf het begin speelden beide ploegen dan ook een open  en aanvallende partij, wat natuurlijk voor het publiek een vermakelijk schouwspel teweeg bracht. De eerste aanvallen waren voor SteDoCo, maar de eerste echte kans was voor de thuisclub: Een gerichtte kopbal, die op de lat belandde. Na een kleine 20 minuten werd een uitstekende uittrap van keeper Ritchie  Steinmann door Maurice van der Wilt verlengd op Joran Schröder, die de gehele achterhoede van de tegenstander, inclusief keeper Bas van Wegen, het nakijken gaf: 0-1. ONS Boso Sneek was aangeslagen en in die periode had SteDoCo kunnen en moeten toeslaan. Uit een corner leek Maurice van der Wilt koppend 0-2 te gaan aantekenen, maar Gustavo van der Veen bracht redding op de doellijn. Uit een scrimmage was o.a. Shelton Martis erg dicht bij een doelpunt. Echter, per saldo bleef het toch maar 0-1 en kon een tegenaanval van de thuisploeg zomaar een tegendoelpunt opleveren. En dat gebeurde: Een vrije trap van Martijn Roosenburg kwam op het hoofd van de uitblinkende Yume Ramos. Deze speler dook in één keer tussen Gautam Kalpoe en Shelton Martis op. Wellicht dacht Ritchie Steinmann dat één van die twee verdedigers de klus wel zou klaren, want zijn reactie op de kopbal van de Sneeker spits was ietwat aan de late kant. Hoe het ook zei, het werd ineens 1-1. Meteen werd duidelijk, dat een overwinning voor SteDoCo ver weg leek, want de thuisclub kreeg vleugels, vooral via spits Ramos. Binnen een minuut na zijn doelpunt kreeg hij een kans om te scoren, maar zijn inzet ging hoog over. Hiermee kwam de rust

In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar kon niet echt een vuist maken, daardoor bleef SteDoCo redelijk gemakkelijk overeind. Echter, tussen de 65e en 70e minuut kwam SteDoCo goed weg, omdat eerst Fabian Stevens tegen de onderkant van de lat kopte en later een speler de bal op de lat zag wegspringen. Daar tussenin kon Patrick Amels namens de thuisploeg zomaar op Ritchie Steinmann afstevenen en had hij Sneek op een voorsprong kunnen zetten. Echter, Ritchie kwam goed getimed uit zijn doel en onderschepte de bal. Daarbij kwamen beide spelers ongelukkig met elkaar in botsing en claimde iedereen, die ONS Boso Sneek een goed hart toedraagt, een penalty. De correct leidende Haagse scheidsrechter v. d. Burg beslistte echter, dat daar geen sprake van was. Overigens stond hij op slechts enkele meters van het voorval. Mede daarom zal hij waarschijnlijk de situatie goed hebben ingeschat. De thuisploeg nam wat gas terug, want ook zij zullen zich hebben gerealiseerd, dat 1 punt altijd nog beter is dan helemaal niets. Bovendien zouden zij met het behalen van die ene punt altijd nog 2 punten op de gasten voorblijven. SteDoCo wisselde in het laatste kwartier nog 3 keer, maar ook dat kon er niet toe bijdragen dat er met 3 punten huiswaarts kon worden gekeerd, het bleef 1-1