88'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

5 november 2016 14:30

Koekoek, T.

SteDoCo kreeg afgelopen zaterdagmiddag in Katwijk een stevig pak op de broek van FC Rijnvogels. Daar waar via een goal van Jay-Jay Meierdres de leiding nog werd genomen, kwam de ploeg met name in de 2e helft er niet aan te pas, met als resultaat een 4-1 nederlaag.

SteDoCo kwam door schorsingen van Shelton Martis, Remco Buijst en Roy Weber in een gewijzigde opstelling aan de aftrap. Luke Molkenboer stond centraal achterin met Gautam Kalpoe, en met Chris Boom en Kevin Patijn aan de zijkanten.  Jordey van Dam vormde samen met Jesse Wielinga en Joran Schröder het middenveld. De voorhoede werd gevormd door Hakan Tokul, Noël Goossens en Jay-Jay Meierdres.  Met Ritchie Steinmann op de goal.

FC Rijnvogels kwam voortvarend uit de kleedkamer en nam gelijk het heft in handen. SteDoCo begon daarentegen rommelig. Er werd onvoldoende gecombineerd en al snel werd - vaak onnauwkeurig -gekozen voor een lange bal.  De eerste mogelijkheden waren dan ook voor FC Rijnvogels. SteDoCo kwam echter in de 11e minuut aan de leiding door een uitstekende verdedigende actie van Kevin Patijn. De gedreven verdediger kwam op eigen helft prima voor zijn directe tegenstander en maakte vervolgens een rush tot aan de achterlijn van Rijnvogels. Een bekeken lage voorzet werd door de goed meegelopen Jay-Jay Meierdres binnengeschoven. Een aanval uit het boekje, voetbaltechnisch prima uitgevoerd en de supporters van SteDoCo gingen er dan ook eens goed voor zitten.

Het liep echter anders. In de 17e minuut liet Noël Goossens zich met een blessure wisselen voor Maurice van der Wilt. Maurice kreeg in de loop van de 1e helft de bal vanuit de combinatie met Joran Schröder net te veel onder zich om lekker te kunnen afronden. De keeper stond nu in de weg en voorkwam daarmee de 0-2. Op dat moment was de 0-2 overigens niet eens onverdiend geweest want SteDoCo werkte zich steeds meer onder de druk van Rijnvogels uit. De voorzettingen vanaf de zijkanten waren echter steeds te onnauwkeurig en wanneer het via verschillende steekballen van Van der Wilt dreigend werd, stond met name Hakan Tokul buitenspel. De rappe aanvaller was te vaak te gretig, daar waar hij gewoon op zijn snelheid kan vertrouwen.

De gelijkmaker van FC Rijnvogels viel echter, net als de goal van SteDoCo, uit de lucht. Ricardo de Vlugt zette FC Rijnvogels in de 31e minuut naast SteDoCo. Het niveau van de wedstrijd werd er niet beter op. Rijnvogels putte moed uit de gelijkmaker waardoor er sprake werd van een gelijk opgaande wedstrijd. Bij Rijnvogels was in mijn ogen “box to box speler” Ricardo de Vlugt daarin bepalend. Nog even los van het vervelende trekje om te veel te gillen en te rollen als De Vlugt een tikkie krijgt.

De kleedkamers werden in de rust dan ook opgezocht met een terechte tussenstand van 1-1. De Kooltuinbewoners kwamen na de thee echter sterk uit de kleedkamer. Op het middenveld van SteDoCo was Jesse Wielinga onder de thee vervangen door Giovano Gödeken zodat er meer rust in het spel zou komen.  SteDoCo bleef echter verzanden in onnauwkeurig voetbal en te lang doorgevoerde acties wat veel balverlies op vooral het middenveld opleverde. Hierdoor bleef SteDoCo achter de feiten aan lopen.

Al snel in de 2e helft kreeg Ricardo de Vlugt voor Rijnvogels een grote kans, maar zijn inzet belandde op de paal. SteDoCo kwam goed weg. Een kwartier voor tijd kwam SteDoCo minder goed weg. Uit één van de vele corners voor Rijnvogels kwam Arno Dijkstra in het vijfmetergebied hoog boven keeper Ritchie Steinmann uit en kopte snoeihard de 2-1 binnen. Een terechte voorsprong want SteDoCo kwam al lange tijd niet meer onder de druk uit. Ritchie Steinmann hield tot op dat moment SteDoCo in de wedstrijd. Ook Gautom Kalpoe haalde tussentijds de bal nog voor de doellijn weg.

De voorsprong van Rijnvogels bracht SteDoCo op organisatorisch vlak volledig aan het wankelen. Aanvallend en op het middenveld bracht SteDoCo te weinig en achterin was men de organisatie kwijt. De aanvallende wissel in de 81e minuut van Ali Yilmaz voor Kevin Patijn deed daar weinig aan af. In de 85 en 88e minuut resulteerde dit in twee goals van Romano van der Stoep. Tussentijds schoot Rijnvogels ook nog op de lat. Enige hoogtepunt van SteDoCo in de 2e helft was een prima individuele actie van Jay-Jay Meierdres die vervolgens met een uitstekende voorzet Maurice van de Wilt de gelegenheid gaf om via een halve omhaal te scoren. Echter zonder succes.

Alles bij elkaar dus een stevige nederlaag en een terechte overwinning voor FC Rijnvogels en dito verlies voor SteDoCo. Zeker de 2e helft was van SteDoCo-zijde van een bedenkelijk niveau. Volgende week zal er collectief "uit een ander vaatje getapt" moeten worden want dan staat de thuiswedstrijd tegen Capelle op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om uit de degradatiezone te blijven. Daarom een echte zes-punten-wedstrijd die om 14.30 uur aan de Groeneweg begint. Wees er bij!