Harkemase Boys 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

8 oktober 2016 14:30

Roeleveld, M.A.

SteDoCo heeft afgelopen zaterdag een verdiende 4-1 overwinning behaald. Zeker in de eerste helft speelde SteDoCo verdienstelijk en werd met een 2-0 stand gerust. Harkemase Boys begon de 2e helft voortvarend. Echter de 3-0 uit een penalty van Jordey van Dam  was bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Harkemase Boys maakte in de 66e minuut nog wel de 3-1 maar het offensief daarna was -ondanks een schot op de paal- onvoldoende om SteDoCo echt pijn te doen. De binnengeschoven 4-1 van Jay-Jay Meierdres bepaalde dan ook de eindstand. Een verdiende overwinning en een welkome driepunter!

SteDoCo had zich voetballend ingesteld op het fysiek sterke middenveld van Harkemase Boys. Hierdoor maakte Jordey van Dam geen deel uit van de basiself. Samen met Jesse Wielinga en Joran Schröder beheerste Giovano Gödeken het middenveld. Kevin Patijn stond als linksback gepositioneerd, aan de rechterzijde Roy Weber.

Deze tactische ingreep op het middenveld had effect. De technisch begaafde Gödeken bracht in voetballend opzicht veel, wat overigens ook resulteerde in enkele zware overtredingen. Verschillende pittige overtredingen kreeg hij te verduren. Geel werd dan ook getrokken door de goed leidende scheidsrechter Roeleveld.

De eerste goal van de wedstrijd werd in de 17e minuut gescoord door de rappe aanvaller Hakan Tokul. Een diepe pass van achteruit werd door Joran Schröder goed doorgekopt op Noel Goossens. De over de hele wedstrijd hardwerkende spits speelde Hakan Tokul aan en Hakan drukte af voor de 1-0. Keeper Erick Jansema van Harkemase Boys was kansloos.

De 2-0 was een prachtige vrije trap van Kevin Patijn. Met zijn linker been krulde hij in de 21e minuut met een mooie bananenbal het leer over de muur en in de rechter onderhoek. Ook hier was de keeper kansloos. Kevin Patijn kreeg in het verdere verloop van de 1e helft ook de nodige overtredingen te verduren. In de 35e minuut liet hij zich met een blessure wisselen. Luke Molkenboer was zijn vervanger.

In het vervolg van de 1e helft was het wachten op de 3-0. Noël Goossens draaide prima bij zijn tegenstander weg en vuurde een vlammend schot af. Erick Jansema redde bekwaam. Ook Hakan Tokul was met enkele dreigende acties dicht bij zijn 2e doelpunt. Tot aan de rust werd er echter niet meer gescoord.

Harkemase Boys kwam vervolgens overtuigend uit de kleedkamer. Over een langere periode drongen zij aan zonder een stempel op de wedstrijd te kunnen drukken. Belangrijke bijkomstigheid daarbij was dat Giovano Gödeken zich in de 47e minuut moest laten wisselen. De vele overtredingen resulteerde helaas in een blessure.  De getergde Jordey van Dam was zijn vervanger. Deze gedreven middenvelder pakte in de 60e minuut zijn moment van de wedstrijd door achter de gegeven penalty te gaan staan. Deze strafschop werd op aandringen van de assistent-scheidsrechter door scheidsrechter Roeleveld gegeven nadat Hakan Tokul in het strafschopgebied was gevloerd. De penalty sloeg overigens als een granaat binnen. Heb niet het idee dat de keeper de bal vanaf de stip zag aankomen. Voor de oudere lezers onder ons, een echte Johan Neeskens-penalty!

De wedstrijd leek hierdoor gespeeld. De 3-1 in de 65e minuut van Oebele Schokker leek de wedstrijd toch weer te doen kantelen. Harkemase Boys zocht steeds meer de aanval en voerde de druk op. Dit resulteerde dus in een afstandsschot op de paal. Ritchie Steinmann lag daarbij overigens ook in de goede hoek. SteDoCo kreeg door het aandringen van Harkemase Boys steeds meer ruimte in de aanval. In de 77e minuut vocht Noël Goossens een stevig duel uit met de centrale verdedigers van Harkema. Als winnaar kwam hij hieruit en met een heerlijke steekbal zette hij Jay Jay Meierdres voor de keeper. Met een simpele maar effectieve beweging zette hij de keeper op het verkeerde been en schoof vervolgens de bal simpel binnen. Een prima goal van Meierdres en de tweede assist van de wedstrijd voor Noël Goossens! Jesse Wielinga werd gelijk daarna gewisseld voor de fysiek sterke Remco Buist.

De 4-1 was vervolgens ook de eindstand. Alles bij elkaar een belangrijke en terechte overwinning. Deze driepunter brengt SteDoCo met in totaliteit 9 punten uit 9 wedstrijden op de 12e plaats op de ranglijst. Komende zaterdag staat voor SteDoCo de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma. Met 11 punten uit 9 staat Rijnsburgse Boys op de 10e plaats en is dit dus een cruciale wedstrijd om aan te haken bij de ploegen in het linker rijtje. Aanvang 14.30 uur.