1 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Smit, N.B.

Onbekend

Na het echec van vorige week tegen Lisse en de praatsessies die hierover afgelopen week gehouden zijn, waren de supporters benieuwd of SteDoCo zich tegen ASWH kon herpakken en een aansprekend resultaat neer zou kunnen zetten. Met ASWH hadden we daarvoor niet de gedroomde tegenstander, immers in de reguliere competities hebben we nog nooit van ASWH gewonnen en in deze competitie staat de tegenstander van vanmiddag op een keurige gedeelde 3e plaats.

Virgil Breetveld had ten opzichte van de wedstrijd tegen Lisse een aantal wijzigingen doorgevoerd en Shelton Martis was geblesseerd. We begonnen zodoende met de volgende spelers:

Doel:                Ritchie Steinmann

Verdediging:   Kevin Patijn, Gautam Kalpoe, Jermaine van Pijkeren en Jesse Wielinga

Middenveld:    Jordey van Dam, Joran Schroder en Giovano Godeken

Aanval:            Hakan Tokul, Noël Goossens en Jay Jay Meierdres.

Al na 17 minuten waren we bang dat we eenzelfde pak billenkoek zouden krijgen als vorige week, want na 9 minuten kon een inzet van ASWH nog net door Hakan Tokul van de lijn worden gekopt. Vervolgens werd in de 14e minuut een vrije trap aan ASWH toegekend, waarvan niemand, behalve de pietluttig leidende scheidsrechter Smit, weet waarom. Deze vrije trap vanaf de rand van de 16 werd, door de muur, kansloos voor Ritchie Steinmann binnengeschoten. Twee minuten later kwam een ingooi bij een speler van ASWH terecht die langs de achterlijn kon soleren en zijn voorzet door de spits Peter de Lange binnen gewerkt zag worden. Zodoende stond na 17 minuten een 0-2 stand op het scorebord, zonder dat SteDoCo ook maar iets gecreëerd had.

Hierna begon SteDoCo beter te voetballen en kwamen er ook kansen. Eerst speelde Hakan Tokul zich vrij en waagde zelf vanuit een moeilijke hoek een schot op doel, waar hij de bal beter had kunnen terugtrekken op Noël Goossens. Dit schot ging hoog over. In de 27e minuut kon het SteDoCo publiek juichen, want een door Kevin Patijn vanaf rechts genomen vrije trap werd keurig door Joran Schroder binnengekopt, waarmee met deze 1-2, iets terug gedaan werd. De dadendrang van SteDoCo bleef voortduren, want in de 35e minuut had Noël Goossens moeten scoren. Joran Schroder zette via een steekpass Noël vrij voor de keeper, maar helaas was onze spits niet koelbloedig genoeg en wist keeper Doedee niet te verschalken.

Nadat Giovano Godeken vlak voor rust nog een schot door Doedee net naast gewerkt had zien worden, werd voor de rust gefloten.

Naar de kantine lopend, hoorde ik 2 Ambachtse Bobo’s tegen elkaar zeggen “ We hebben hier nog niet gewonnen” en dat was ondanks de voorsprong voor ASWH inderdaad de terechte conclusie na 45 minuten voetbal.

Na de rust ontstond een vermakelijke wedstrijd. SteDoCo bleef de aanval zoeken en de counters van ASWH waren levensgevaarlijk.

Een lob van Joran Schroder in de 53e minuut ging maar net over het ASWH doel en een doelpunt van ASWH werd in de 60e minuut vanwege buitenspel afgekeurd. Een daar op volgende uitbraak van SteDoCo werd door Noël Goossens net naast geschoten.

Jermaine van Pijkeren was in de 58e minuut vanwege een blessure vervangen door Roy Weber.

In de 74e minuut passeerde Joran Schroder een man of 3, kwam daarbij in het strafschop gebied van ASWH en legde terug op Giovano Godeken die via een prachtige lob doelman Doedee het nakijken gaf en de 2-2 op het bord liet zetten.

Ik weet niet of Virgil Breetveld toen het plan had om “er op en er over” te gaan om zodoende de 3 punten in huis te houden. In ieder geval wisselde hij Giovano Godeken voor de spits Maurice de Wilt. ASWH schakelde echter een tandje bij en koos toen vol voor de aanval, waarbij regelmatig scrimmages voor het doel van Ritchie Steinmann ontstonden en de bal met kunst en vliegwerk weggewerkt kon worden. Dit duurde tot de 85e minuut, toen weer met z’n scrimmage Robbert Olijfveld voor ASWH wist te scoren en de eindstand van 2-3 liet aantekenen. Want wat SteDoCo in de resterende 10 minuten ook probeerde, (scheidsrechter Smit telde een minuut of 6 blessuretijd bij) doelman Doedee werd, ondanks dat zelfs Ritchie Steinmann regelmatig in het strafschopgebied van ASWH opdook, niet meer in verlegenheid gebracht.

SteDoCo verloor de punten, waarbij een gelijkspel verdiend geweest zou zijn. Met het vertoonde spel werd het geloof in eigen kunnen hopelijk weer teruggewonnen en kon de nare smaak van vorige week weggespoeld worden.

Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd om 14.30 uur thuis tegen Harkemase Boys.