Jordey van Dam (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

24 september 2016 14:30

Brito Roque, S. de

SteDoCo zal aan de uittrip naar Lisse geen goede herinnering overhouden. Er werd namelijk kansloos met 5-1 van de goed spelende koploper verloren. Sterker nog, daar werd nog goed mee weggekomen, want FC Lisse kon het zich zelfs permitteren om een strafschop te missen.

Beide ploegen begonnen afwachtend, maar na ongeveer een kwartier ging de thuisploeg wat meer druk zetten, wat in de 17e minuut resulteerde in een doelpunt van Steven Olsthoorn: 1-0. Nog maar nauwelijks van deze tegenvaller bekomen, wist dezelfde speler het net weer te vinden. Nu met enig geluk, want doordat de bal van richting werd veranderd, greep Ritchie mis. SteDoCo kwam er niet of nauwelijks uit en door een ongelukkige overtreding van Shelton Martis binnen de zestien werd FC Lisse een penalty toegekend, die door Tom Zoontjes hoog werd overgeschoten. Opvallend was overigens, dat de goed leidende scheidsrechter De Brito Roque de overtreding niet met een gele kaart bestrafte. In de hele wedstrijd werd trouwens geen kaart uitgedeeld. Een paar minuten voor de rust kreeg SteDoCo de eerste serieuze kans, maar Noël Goossens miste. Na een aantal mistastingen in de verdediging  kon Martin van Eeuwijk nog voor rust de 3-0 voor FC Lisse op het scorebord schieten.

Na de rust hetzelfde wedstrijdbeeld, met een aanvallend FC Lisse en een zich krampachtig verwerend SteDoCo. Dit resulteerde al snel  in een paar mooie doelpunten van de thuisclub. De eerste was een kopbal van Rik van der Meulen (4-0) en vervolgens wist Niels Buis, ook koppend, de 5-0 aan te tekenen. Het zal duidelijk zijn, dat de wedstrijd, met nog zo’n 40 minuten op de klok,  was gespeeld. Een monsterscore dreigde, maar FC Lisse nam, gelukkig voor SteDoCo,  gas terug.

Jammergenoeg wisten de gasten daar geen profijt uit te halen. Sterker nog, de thuisploeg bleef de bovenliggende partij en 10 minuten voor tijd kwam SteDoCo nog goed weg, toen Justin Valk tegen de onderkant van de lat mikte. Even later wist Jordey van Dam dan toch nog “de eer te redden” door 5-1 aan te tekenen.

Niet alleen de zware nederlaag, maar meer nog het vertoonde spel is een zorg voor de komende weken. Hopelijk zullen trainer Breetveld, zijn assistenten en de spelers hiervoor een passende oplossing kunnen vinden.