17 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Keijl, G.

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde SteDoCo thuis verdienstelijk gelijk tegen het Katwijkse Quick Boys. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Over de gehele wedstrijd een terechte uitslag. De Katwijkers kwamen 10 minuten voor tijd op voorsprong, 5 minuten later bracht invaller Hakan Tokul met een bekeken schot in de verre hoek de eindstand op het scorebord.

De wedstrijd ving een kwartier later aan dan gepland omdat er in Leiden een brug door een storing in eerste instantie niet meer dicht ging. En de bus van Quick Boys stond op dat moment voor deze brug. In overleg tussen beide teams en de scheidsrechter werd om 14.45 uur de aftrap genomen.

De opdracht van Quick Boys was vanaf de aanvang duidelijk. Met een hoog tempo en met veel druk naar voren werd gepoogd om met een snelle goal de wedstrijd naar zich toe te trekken. De defensie van SteDoCo stond echter als een huis. Het defensieve centrum werd gevormd door Shelton Martis en Gautam Kalpoe. Op de backposities werden Chris Boom en Luke Molkenboer opgesteld. Hierdoor stond Roy Weber niet in de basis, terwijl Kevin Patijn met griep thuis was gebleven.

Na een kwartiertje nam de aanvalsdrift van Quick Boys af. Overigens zonder dat Quick Boys kansen afdwong. Het initiatief kwam niet verder dan enkele hoekschoppen die bekwaam onschadelijk werden gemaakt. SteDoCo trok vervolgens de wedstrijd naar zich toe, het zwakke punt lag bij Quick Boys vooral achterin. De counters van SteDoCo via de flanken werden snel uitgevoerd waarbij zowel Ali Yilmaz als Jey Jey Meierdres  regelmatig voorbij hun tegenstander kwamen.  De eindpass was echter net niet voldoende om tot scoren te komen. Zo gaf Yilmaz de bal net achter Noël Goossens die daardoor niet goed zijn hoofd tegen de bal kon zetten.

Met de rust in zicht leek Remco Buist voor SteDoCo gevaarlijk te worden, hij vond keeper Joey Ravensbergen op zijn weg. Remco Buist ging overigens deze middag voorop in de strijd. Een compliment is op zijn plaats. In dezelfde wedstrijdfase kon Mohammel el Osrouti van Quick Boys een doelpoging wagen, hij vond doelman Ritchie Steinmann op zijn weg. Tot de rust plaatste SteDoCo zonder resultaat nog een offensief. Met een 0 - 0 tussenstand gingen beide teams rusten.

Beide coaches vonden het niet nodig om in de rust te wisselen en kwamen dus ongewijzigd terug op het veld. Quick Boys trok net als in de eerste helft gelijk het initiatief naar zich toe. Wederom met een hoog tempo. Enkele doelkansen gingen verloren omdat ook bij Quick Boys de eindpass onvoldoende was. Met name het onschadelijk maken van de kans van Quick Boys door Remco Buist was daarbij in defensief opzicht het belangrijkste wapenfeit.

Aanvallend gezien kreeg SteDoCo na een kwartier spelen de kans de score te openen.  Zowel Jay Jay Meierdres als Jesse Wielinga wisten niet tot scoren te komen. Hiermee werd gelijk het offensief van Quick Boys gebroken. Het leek op een 0-0 uit te draaien. Het venijn zat echter als altijd in de staart.

Om een kentering te forceren sloeg Quick Boys aan het wisselen. Eerst werd de Mohammed el Osrouti naar de kant gehaald voor Robert Steemers, later werd Philippe den Hartog gewisseld voor Jordi Groot. Met nog een kleine tien minuten te spelen werd Joey Ravensbergen naar de kant gehaald voor Mohamad Mahmoed. Overigens gaven deze wissels aan dat Luke Molenboer en Chris Boom uitstekend in de wedstrijd zaten, hun directe tegenstanders werden gewisseld. Altijd een lekker gevoel voor een verdediger.

Of het door de wissels kwam weet ik niet, maar uiteindelijk kwam Quick Boys toch op voorsprong. SteDoCo stond onder druk toen Joey Ravensbergen de bal in de doelmond plaatste waar captain Shelton Martis de bal via zijn scheenbeen onfortuinlijk  achter Ritchie Steinmann werkte. 0-1 voor Quick Boys.

Trainer Virgil Breetveld voerde aan SteDoCo-zijde ook enkele wissels door.  Joran Schröder kwam het veld in voor Jesse Wielinga, en  Jordey ten Dam werd naar de kant gehaald voor Giovano Godeken. Met nog 10 minuten op de klok ging SteDoCo op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er via invaller en de altijd hard werkende Hakan Tokul. Op snelheid kwam hij in de 85e minuut van links, kapte op de 16 meter naar binnen en schoot onhoudbaar in de verste hoek. Zoals hij zelf na afloop aangaf, een situatie waar hij wekelijks op traint.

Daar er vervolgens geen kansen meer werden geteld, floot de prima leidende scheidsrechter Keijl na 90 minuten deze sportieve wedstrijd af. Alles bij elkaar een terecht resultaat dat voor SteDoCo tot stand kwam door een prima teamprestatie. Dit biedt perspectief!

Opstelling SteDoCo: Steinmann, Meierdres, Buist, Molkenboer, Yilmaz (Tokul), Wielinga ('70 Schröder), Boom, Goossens, Van Dam ('82 Godeken), Martis (c), Kalpoe.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem (c), D. van der Plas, Ravensbergen ('82 Mahmoed), Hoek, J. van der Plas, Sahadewsing, Den Hartog ('71 Groot), Van Steen, El Osrouti ('66 Steemers)