10 september 2016 15:00

Scheidsrechter

Schaper, D.

Onbekend

Vandaag moesten we naar het “hoge noorden” om aan te treden tegen Jong FC Groningen. Toen onze voorzitter Ine Zonneveld Piek mij deze week vroeg of er een plaats voor mij in de mediaruimte gereserveerd moest worden, vermoedde ik dat we deze wedstrijd in het “Noordlease stadion”  (voorheen de euroborg) zouden moeten spelen. We kwamen echter op het trainingscomplex van FC Groningen terecht.

Na de fraaie 2e helft van vorige week, thuis tegen Jong Volendam, hoopten we op weer een goed resultaat. Dit omdat ook onze nieuwe aanwinst Noël Goossens speelgerechtigd was en van trainer Virgil Breetveld een basisplaats had gekregen.

We begonnen zodoende met de volgende spelers aan de wedstrijd:

Doel:                Ritchie Steinmann

Verdediging:   Roy Weber, Shelton Martis, Gautam Kalpoe, en Kevin Patijn

Middenveld:    Joran Schroder, Jordey van Dam, Jesse Wielinga en Giovano Godeken

Aanval:            Noël Goossens en Jay Jay Meierdres.

De eerste wapenfeiten konden tussen de 10e en 15e minuut genoteerd worden. Helaas waren dit gevaarlijke kansen voor FC Groningen, die overigens uitstekend door Ritchie Steinmann werden gepareerd. SteDoCo kreeg in de eerste helft wel een aantal corners te nemen, maar hiermee werd geen gevaar gesticht. De eerste kans voor SteDoCo kon pas vlak voor rust opgetekend worden. Een mooie combinatie tussen Giovano Godeken en Noël Goossens kon door Noël niet tot een doelpunt worden gepromoveerd.

Het moet gezegd. Jong FC Groningen was de bovenliggende partij. SteDoCo kreeg geen ruimte om te voetballen en het middenveld was in handen van de Groningers. Trainer Breetveld wisselde daarom in de rust Jesse Wielinga voor Hakan Tokul en ging daarmee met een 4-3-3 systeem voetballen.

Gelijk na de rust moest Ritchie Steinmann weer handelend optreden. Nu wist hij in de 48e minuut een inzet in een reflex met de voet te keren.

Na 55 minuten was het toch raak voor FC Groningen. Doordat een schot van Juninho Bacuna richting de linker hoek een stuit meekreeg, ging deze net over de hand van Ritchie  en trof doel, waarmee de 1-0 op het bord kwam.

Deze Juninho Bacuna is een 1e elftal speler van FC Groningen die in de wedstrijd tegen PSV van eind augustus met 2x geel van het veld gestuurd en geschorst werd. Door een belachelijke regel van de KNVB mag zo’n speler dan gewoon meedoen met Jong FC Groningen. Nu bereiken ons wel meer vreemde berichten uit de Zeister bossen maar dit slaat alles en is een schoolvoorbeeld van competitievervalsing waar SteDoCo de dupe van is.

In de 61e minuut was het Gijs Jasper die de 2-0 voor FC Groningen liet noteren door na goed doorzetten van een medespeler simpel de bal binnen kon tikken.

Zo’n 20 minuten voor tijd ging Virgil Breetveld SteDoCo 1op1 laten spelen door Maurice van der Wilt in te laten vallen voor Shelton Martis. Je moet tenslotte wat bij zo’n stand.

Dit ging bijna mis toen in de 72e minuut FC Groningen dacht de 3-0- gescoord te hebben. Gelukkig zag de goed leidende scheidsrechter Schaper het vlagsignaal van z’n assistent en honoreerde dit door het doelpunt wegens buitenspel af te keuren.

Na 81 minuten werd Ali Yilmaz ingebracht voor Jay Jay Meierdres en diezelfde Ali dacht in de 83e minuut vanaf de rechterkant een voorzet te geven, maar de bal werd door vriend en vijand gemist en viel bij de verre paal in het doel achter doelman Stefan van der Lei, waarmee we op 2-1 kwamen.

SteDoCo ontwikkelde daarna een slotoffensief om toch nog een gelijkspel en dus een punt mee naar Hoornaar te kunnen nemen. Ondanks de blessuretijd van een minuut of 5 die de scheidsrechter bijtelde, mocht dit niet meer baten en bleven de punten in Groningen. Ondanks het feit dat Groningen de beter spelende ploeg was wil ik, omdat er een geschorste eredivisie speler meedeed, de overwinning niet verdient noemen

Volgende week zaterdag weer een competitiewedstrijd om 14.30 uur thuis tegen Quick Boys uit Katwijk. Misschien komt Dirk Kuijt wel kijken