SteDoCo dwingt in een vermakelijke wedstrijd een ruime overwinning af

Jong FC Volendam 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

3 september 2016 14:30

Roeleveld, M.A.

Bij de aanvang heerste er enige discussie over het al- of niet meespelen van de nieuw aangetrokken spits Noël Goossens. Het bleek, dat de vrijgeving door de KNVB niet op tijd was binnengekomen om voor hem op een verantwoordde wijze een plaats binnen de selectie in te ruimen. Daarom werd weer begonnen met Joran Schröder in de spits.

Jong FC Volendam begon overrompelend aan de wedstrijd en, door een misverstand in de achterhoede, kon Kevin Owusu Asare ongehinderd uithalen. Gelukkig voor SteDoCo trof hij de paal. Daarna trok SteDoCo het initiatief naar zich toe en creëerde vele kansen. Maar Joran Schröder kwam tot 2 keer toe een teenlengte tekort en Giovano Gödeken kwam alleen voor de keeper zonder daarna te scoren. Een schitterende actie van Jay-Jay Meierdres leverde niet meer dan een corner op. Zo werd het goede spel van de thuisclub niet beloond met een doelpunt en onstond er  langzaamaan enige twijfel en irritatie in de ploeg. Misschien was het daarom, dat een zichtbaar opgewonden Shelton Martis een gele kaart kreeg van scheidsrechter Roeleveld. Zoals het zo vaak gebeurt in de voetballerij, gebeurde ook in deze wedstrijd: Jong FC Volendam trok zich op aan het feit, dat SteDoCo niet wist te scoren en door een fout in de achterhoede kon de net ingevallen Enzo Stroo met een schot in de verre hoek 0-1 aantekenen. SteDoCo kreeg meteen daarna een opgelegde kans om de stand weer gelijk te trekken, want met een goede actie speelde Jay-Jay Meierdres zijn tegenstander uit, om vervolgens de bal op maat bij Hakan Tokul te plaatsen. Deze twijfelde echter en moest daardoor keeper Jordi Stappershoef omspelen. Deze stortte zich op te bal en weg was de kans. Uit een vrije trap van Kevin Patijn kopte Joran Schröder op de lat, wat meteen een counter van de gasten inluidde. Een foute inschatting van de achterhoede was er debet aan, dat Bert Steltenpool vrij op Ritchie Steinmann kon afgaan om vervolgens 0-2 op het scorebord te schieten. SteDoCo probeerde krampachtig het tij te keren, maar slaagde daar niet in. Ritchie Steinmann moest zelfs nog een keer handelend optreden om 0-3 te voorkomen. Zo kwam de rust met een teleurstellende 0-2 achterstand.

Na de rust werd Hakan Tokul vervangen door Maurice van der Wilt. Al snel werd duidelijk, dat Jong FC Volendam de verworven 0-2 voorsprong koesterde, maar dat het voor hen waarschijnlijk moeilijk zou worden om tot het einde stand te houden. De in deze wedstijd uitblinkende Jay-Jay Meierdres haalde met een schitterende actie de achterlijn en zijn voorzet werd vervolgens door Joran Schröder ingetikt: 1-2. SteDoCo bleef druk zetten en toen Maurice van der Wilt in het strafschopgebied werd achteruit  getrokken, gaf de goed leidende scheidsrechter Roeleveld een penalty. Shelton Martis benutte deze kans feilloos: 2-2. Er waren toen 8 minuten in de tweede helft gespeeld en onwillekeurig kwam bij velen de herinnering aan de wedstrijd tegen Scheveningen boven drijven. Gaat er hetzelfde gebeuren, alleen nu in het voordeel van SteDoCo? Los van een actie van Giovano Gödeken, gevolgd door een schot, wat naast ging, gebeurde er de komende 20 minuten niet zoveel. Jong FC Volendam trachtte wat aanvallender te gaan spelen en dat werd hen uiteindelijk fataal: Een zuivere steekpass door het midden stelde Giovano in staat om alleen op keeper Jordi van Stappershoef af te gaan en met een zuiver schot bracht hij de 3-2 op het scorebord, zoals in het “Scheveningen-scenario”, wat de vreugde op het veld en langs de lijn zichtbaar ten goede kwam. Het was duidelijk, dat de overwinning binnen was. Bij de gasten ebde het geloof, om nog een punt naar Volendam mee te nemen, weg en SteDoCo kon vervolgens naar hartelust combineren. Een sterke actie van de uitblinkende Giovano Gödeken stelde Maurice van der Wilt in staat 4-2 te scoren, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Even leek Jong FC Volendam de aansluittreffer te maken, want  Enzo Stroo kon van dichtbij inschieten. Maar Ritchie Steinmann redde bekwaam. Als kers op de taart speelde Jay-Jay Meierdres zich mooi vrij en met een gericht schot bracht hij de eindstand op 5-2.

Met dit resultaat is SteDoCo op de 8e plaats van de ranglijst gekomen, dus in het linker rijtje.