Scheveningen 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

20 augustus 2016 14:30

Kampman, M.

Na het verdienstelijke gelijkspel vorige week tegen IJsselmeervogels moest Heren 1 vandaag tegen Scheveningen. Voor ons geen onbekende want vorig jaar kwamen we deze mannen in de topklasse tegen. Uit werd jammerlijk verloren nadat we na een minuut of 5 al met 10 man kwamen te staan en thuis werden de 3-punten door een 1-0 overwinning aan de Groeneweg gehouden.

Gesterkt door deze laatste overwinning begonnen we met goede moed met de volgens 11 spelers aan de wedstrijd:

Doel:                Ritchie Steinmann
Verdediging:   Roy Weber, Shelton Martis, Gautam Kalpoe, en Luke Molkenboer.

Middenveld:    Jordey van Dam, Jermaine van Pijkeren, Jesse Wielinga en Joran Schroder

Aanval:             Maurice van de Wilt en Jay Jay Meierdres.

Over de eerste 25 minuten van de wedstrijd is niets noemenswaardig te melden. Daarna ontstonden 2 kansjes voor Scheveningen, waarbij de bal in beide gevallen net naast het doel van Steinmann verdween.

In de 30e minuut een ingooi van Luke Molkenboer die werd doorgekopt en bij de achterlijn bij Maurice van de Wilt terechtkwam. Na wat gerommel en gepruts in de Scheveningse verdediging lag de bal plots achter doelman Leerdam en was de 1-0 een feit.

Op slag van rust mocht Jordey van Dam vanaf een meter of 30 van het Scheveningse doel een vrije trap nemen. De bal werd keurig op het hoofd van Joran Schroder gelegd en die wist hier wel raad mee en kopte de 2-0 binnen.

Na de rust kwam Remco Buist voor Jermaine van Pijkeren in het veld. Scheveningen had de mouwen opgestroopt om de stand een wat draaglijker aanzien te geven.

In de 53e minuut kon Rensy Barradas vanaf links vrij oprukken en schoot vervolgens de, waarschijnlijk als voorzet bedoelde, bal via de binnenkant van de paal binnen. Twee minuten later was het weer prijs en kopte de namens Scheveningen uitblinkende Levi Schwiebbe de bal via de handen van Ritchie Steinmann binnen en zo werd binnen een paar minuten de 2-0 voorsprong naar een 2-2 stand omgebogen.

Maurice van de Wilt probeerde wat terug te doen en kwam in de 60e minuut alleen voor de keeper te staan. Helaas werd zijn schot door Jesper Leerdam gepareerd.

In de 69e minuut was het weer raak voor Scheveningen. Een fantastisch afstandsschot van Barradas vanaf een meter of 30 vloog achter de iets voor z’n doel staande Steinmann onhoudbaar in de kruising, waarmee de 2-3 stand op het bord kwam.

Virgil Breetveld probeerde daarna de bakens nog te verzetten door Hakan Tokul in het veld te brengen voor Shelton Martis en daarmee achterin 1op1 te gaan voetballen. Later werd Giovano Godeken nog voor Jordey van Dam in het veld gebracht.

Scheveningen wenste niet te capituleren en schuwde niet om de nodige overtredingen te maken die met “ geel”  bestraft werden en waarbij in een enkel geval “rood”  ook niet misstaan zou hebben.

Rond de 80e minuut werd het nog even spannend, maar Maurice van de Wilt en Hakan Tokul wisten de hun geboden kansen niet te verzilveren.

SteDoCo wist daarna de verdediging van Scheveningen niet meer in verlegenheid te brengen en Scheveningen haalde alle bekende vertragingstechnieken uit de kast om maar niet meer te hoeven voetballen en daarmee de 2-3 overwinning mee naar huis te nemen.

Na een minuut of 5 blessuretijd (vertragingstijd) vond scheidsrechter Kampman uit Ter Apel het welletjes en floot voor het einde en stond SteDoCo met lege handen.

Volgende week zaterdag weer een competitiewedstrijd om 15.00 uur uit tegen DVS ’33 Ermelo.