SteDoCo dwingt in Spakenburg een verdienstelijk gelijkspel af

Scheidsrechter

Elzen, F.M.L. van den

Onbekend

Bij zo’n eerste competitiewedstrijd is het altijd even wennen, zowel voor de spelers en de staf als voor de supporters. Bovendien waren er in beide kampen veel nieuwe spelers te noteren, wat toch ook van invloed is op het samenspel.

SteDoCo ontmoette het bekende IJsselmeervogels op de Westmaat in Spakenburg, waar in het vorige seizoen een 1-2 overwinning werd geboekt. En omdat ook in Hoornaar de wedstrijd voor de Vogels verloren ging, waren ze er in Spakenburg verre van gerust op, dat er een overwinning zou worden behaald.

Wellicht mede daarom begon de thuisclub erg voorzichtig aan de wedstrijd. Ook SteDoCo mat zich een behoudende stijl aan, wat betekende, dat er in de eerste helft weinig te beleven was. Halverwege moest de goed op dreef zijnde Giovano Gödeken met een knieblessure afhaken. Zijn vervanger was Jermaine van Pijkeren. Na een half uur was er voor SteDoCo de eerste serieuze doelpoging. Maurice van der Wilt probeerde met een afstandschot keeper Jaimy Schaap te verrassen, maar de bal ging ruim over. De beste kans van de eerste helft kreeg Jay-Jay Meierdres. Echter, na een goede actie van Jermaine van Pijkeren kon hij net niet bij de bal komen, waardoor de ruststand bij een 0-0 stand bleef steken.

In de tweede helft kwam ex Kozakken Boys-speler Sherwin Grot bij IJsselmeervogels in de ploeg en ging men met meer druk naar voren spelen. SteDoCo werd achteruit geduwd en moest bovendien  af en toe aan de noodrem trekken. Het aantal corners voor de thuisclub groeide gestaag en uit één daarvan werd de bal op de lat gekopt. Omdat IJsselmeervogels ver stond opgeschoven kwamen er ook kansen voor SteDoCo. Uit één van zijn vele gewonnen kopduels bereikte Joran Schröder Maurice van der Wilt. Deze zag zijn doelpoging echter mislukken door de bal over te schieten. Los van een aanvallende combinatie tussen Hakan Tokul en Jay-Jay Meierdres, was het alleen maar IJsselmeervogels dat aanviel. Echter, verder dan een afstandschot en een kopbal van Hanne Hagary tegen de binnenkant van de paal, waarbij de bal pardoes in de handen van de uitblinkende keeper Ritchie Steinmann belandde, kwamen zij ook niet. Sterker nog, SteDoCo kreeg een grote kans om het potje alsnog uit te halen: Jermaine van Pijkeren werd uitstekend gelanceerd, maar oog in oog met keeper Jaimy Schaap besloot hij de bal af te leggen op de meegelopen Hakan Tokul, die de bal keurig in het doel schoof. Jammergenoeg had de assistentscheidsrechter buitenspel geconstateerd, zodat dit feestje niet doorging.

Kort samengevat was de wedstrijd in de eerste helft in evenwicht, maar in de tweede helft voerde IJsselmeervogels de boventoon. Echter, doelrijpe kansen konden zij maar mondjesmaat afdwingen. Een compliment aan het adres van onze ploeg is daarom zeker op zijn plaats.