20'
50'
Chris Boom (kopbal)

30 juli 2016 14:30

Na eerder al 3 oefenwedstrijden gespeeld te hebben (8-2 winst tegen Pestige Sports, 0-0 tegen Brabant United en 0-1 winst tegen Huizen) speelde SteDoCo H1 op zaterdag 30 juli 2016 in Dordrecht tegen het in de eerste klasse uitkomende Oranje Wit. Deze club is kort geleden weer begonnen met de training en speelde daarom pas de eerste oefenwedstrijd. Het was dus duidelijk dat SteDoCo, met al enige weken training in de benen en 3 oefenwedstrijden gespeeld te hebben, met enig voordeel aan de wedstrijd begon. Als daar ook nog het klasseverschil bij opgeteld wordt, zal het duidelijk zijn, dat SteDoCo als topfavoriet aan de wedstrijd begon. Vooraf werd dan ook besloten het duel 2 x 30 minuten te laten duren.

In de eerste 10 minuten werd al duidelijk dat het voor Oranje Wit moeilijk zou zijn om tegen een dominant spelend SteDoCo enig resultaat te behalen.  Door een onoplettendheid van de thuisclub kon Joran Schröder de bal bemachtigen en vervolgens schoof hij de bal beheerst in de benedenhoek: 0-1. Schoorvoetend kwam ook Oranje Wit tot een paar aanvallen. Bij een laag schot werd dan ook de reactiesnelheid van Richie Steinmann op de proef gesteld. Als sluitstuk van een mooi opgezette aanval kon de goed op dreef zijnde Jesse Wielinga 0-2 aantekenen. Na vermeend buitenspel snelde Hakan Tokul alleen op de keeper af, die hij vervolgens omspeelde. Bij de afwerking belandde de bal echter tegen de paal, zodat na 30 minuten de rust met een 0-2 stand aanving.

Na de pauze hetzelfde beeld: Een aanvallend SteDoCo en een zich sportief verwerend Oranje Wit. Al snel kreeg Joran Schröder een scoringskans, maar de keeper haalde de bal knap uit de hoek. Uit de rebound schoot Ali Yimaz hoog over. Na een goede actie van Jay Jay Meierdres, waarbij hij ook de keeper omspeelde, was zijn schot op doel niet hard genoeg, zodat een veldspeler de bal nog voor de doellijn kon keren. Uit een corner maakte Chris Boom met een fraaie kopbal 0-3.

Aan het eind schoot Giovano Gödeken, na de zoveelste goed opgezette aanval, hoog over, zodat de eindstand bleef hangen op “slechts” 0-3

Aanstaande dinsdag, 2 aug.  komt Sliedrecht op bezoek. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van het “Steen Plaza Lexmond-tournooi”. Aanvang 20.45 uur