F1 buigt weer achterstand om in overwinning

SteDoCo JO9-1

4 - 3

Hardinxveld F1

30 april 2016 10:00

Tussen het competitie-einde (waarin we knap tweede zijn geworden) en de gebruikelijke toernooien in mei mochten we zaterdag onze krachten meten met een ploeg die ook in een eerste klasse uitkomt (en bovenin geeindigd is) : Hardinxveld F1. Helaas konden Hugo, Kaj en Lucas niet mee doen, maar gelukkig had onze leider Ton vervanging geregeld, namelijk Boris en Niels.

Het tijdstip was aangenaam (10:00 uur), het weer was onverwacht mooi, de wedstrijd en sfeer was vriendschappelijk; en dat laatste was bij ons te merken. Halverwege de eerste helft stonden we al met 0-3 achter. Niks op af te dingen, ze vielen door goed combineren, een corner en goed vrijlopen. Het mocht dan een vriendschappelijke wedstrijd zijn, daar hadden Ton en Peter geen boodschap aan. Gewerkt en gestreden moest er worden. En iets beter gevoetbald. Gelukkig hadden we Boris in de ploeg. Hij maakte voor de rust met een prachtig schot de 1-3 en vlak voor de limonade tikte hij de zogenaamde aansluittreffer binnen na een mooie hoekschop van Niels: 2-3. Zo gingen we toch nog met een redelijk goed gevoel rusten.

Kort na rust kwam SteDoCo op gelijke hoogte na goed doorgaan van Niels, waarbij hij de bal prachtig voorzette, zodat Boris kon intikken : 3-3. Er werd nu gewerkt, gestreden en gevoetbald. Roy met z'n rushes, Bart met z'n balafnames, Martijn met z'n acties, Janco met z'n passes, Rick met z'n verre "ingooien" en Kevin met z'n (belangrijke) reddingen en verre uittrappen. En niet te vergeten Niels met weer een prachtige corner en Boris met een knap getimede kopbal : 4-3!

Na afloop ging bijna geeneen penalty in het doel, maar dat mocht de pret niet drukken, want we hadden op knappe wijze een 0-3 achterstand in een 4-3 overwinning omgezet. Dat geeft vertrouwen voor de komende drie toernooien, alhoewel we daar minder tijd krijgen om de boel recht te zetten, dus moeten we vanaf het begin scherp zijn om hier en daar wellicht een prijsje te kunnen pakken. Dan zijn onze vakantievierders er weer bij en hopen we op een paar leuke wedstrijden. Tot slot willen we Niels en Boris bedanken voor hun "invalbeurten" en natuurlijk de assists en goals.