Assist: Kaj Tuinstra

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.8

16 april 2016 8:30

Marc Terlouw

Uit hadden we met 2-4 gewonnen van de tegenstander van vandaag GRC '14. We hadden zelfs met 0-4 voorgestaan, maar aan het eind kwam GRC '14 nog goed terug. En vorige week hadden ze nog gewonnen van concurrent Woudrichem, dus we waren gewaarschuwd.

De wedstrijd van vandaag begon wat later, want GRC '14 was de was vergeten, oftewel iemand moest nog snel de shirtjes en broekjes halen. De eerste helft hadden we de wind tegen, maar dit was gelukkig niet zo'n probleem als vorige week tegen Almkerk. Nu rolde de ene aanval na de andere richting vijandelijk doel. Helaas stonden de viziers van onze aanvallers nog niet helemaal op scherp. Martijn, Lucas en Kaj waren heel dichtbij, maar tot de rust bleef de 0-0 op het bord staan. Ook natuurlijk omdat er prima verdedigd werd door Janco, Bart en Kevin. Op het middenveld waren Roy, Rick en aanvoerder Hugo de belangrijke schakels tussen aanval en verdediging.

De tweede helft hadden we wind mee, maar dat hoefde geen voordeel te zijn, gezien de wedstrijd van vorige week tegen Almkerk. Ook vandaag konden we niet veel voordeel uit de wind in onze rug halen. Maar er werd wel goed gevoetbald en weinig weggeven. De mooie acties van Bart mogen hierbij best even apart genoemd worden. SteDoCo kreeg steeds meer haast, want de minuten tikten weg en dat kwam de scherpte niet ten goede.

De goed leidende scheidsrechter, dhr Terlouw had gemeld dat de laatste minuut  was ingegaan en SteDoCo bleef aanvallen, maar helaas misten de schoten van o.a Janco, Hugo en Rick de kracht en juiste richting om het de keeper lastig te maken. Het geloof in drie punten was bijna verdwenen totdat Kaj nog een corner mocht nemen. Op Kevin na was iedereen in het doelgebied te vinden.  G.R.C '14 was met een man of vijf bij de eerste paal te vinden. Kaj ging er eens goed voor staan en nam met zijn fantastische linker de hoekschop. De bal kwam hoog voor de pot en belandde prcies voor het hoofd van Rick. Met een uitgekiende timing zette Rick zijn blonde hoofd tegen het leer en kopte zo de bevrijdende 1-0 binnen. Een gejuich steeg op van en naast het veld; de nooit meer verwachte, maar o zo verdiende overwinning was een feit. Volgende week de laatste wedstrijd in en tegen Woudrichem. Wat een prachtige en spannende competitie.