51'
67'

6 augustus 2016 16:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag werd het tweede deel van Het Steen Plaza Lexmond-tournooi gespeeld. Om half twee vond de wedstrijd Sliedrecht – LRC Leerdam plaats, uitslag 7-0 en om vier uur gaven Jong FC Dordrecht en SteDoCo acte de présence.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat de gasten waren gekomen om resultaat te boeken. Ook SteDoCo liet zien dat het meer wilde dan de lauwe vertoning van afgelopen dinsdag tegen Sliedrecht . Zo werd het, ten overstaan van een betrekkelijk talrijk publiek, een alleszins leuke pot voetbal.

Al in de 3e minuut zorgde FC Dorderecht middels een razend snel uitgevoerde counter voor 0-1. Een voorzet van rechts kwam op maat bij Nick Hak, die met een mooie kopbal keeper Ritchie Steinmann kansloos liet. Vervolgens waren het in hoofdzaak de gasten, die met veel inzet de wedstrijd controleerden. Echter, uitgespeelde kansen konden zij ook niet creëren.

Van SteDoCo zijde zag Joran Schröder zijn kopbal, uit een gave voorzet van Kevin Patijn, hoog over gaan en redde Ritchie Steinmann een afstandschot bekwaam.

Na de rust nam SteDoCo het heft gaande meer in handen. Een goede actie van Roy Weber mondde uit in een voorzet op maat, maar bij de afwerking kopte Giovano Gödeken hoog over. Direct daarna zorgde een slippertje van de keeper er voor dat Joran Schröder 1-1 kon aantekenen. Halverwege de tweede helft kopte, uit een corner van Jesse Wielinga, Jordey van Dam 2-1 binnen, wat tevens de eindstand betekende.

Na afloop werd de uitslag van het geslaagde tournooi bekendgemaakt door voorzitter Ine Zonneveld Piek: