Lucas Los (schot)
Kaj Tuinstra (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.8

5 maart 2016 8:45

Eindelijk mochten we weer de wei in! Een maand geleden alweer speelden we onze laatste wedstrijd, dus we waren benieuwd hoe het nu zou gaan. Het was koud, het veld was wit, maar gelukkig stond er geen wind en was het droog. Desalniettemin hadden de meeste spelers goede bescherming zoals handschoenen en thermobroeken. Het duurde even voor we konden beginnen, want de scheidsrechter was wat aan de late kant, maar na ongeveer 10 minuten wachten mocht onze aanvoerder Janco de handen schudden en konden we beginnen. We gingen als een komeet uit de startblokken. Na amper 2 minuten spelen gaf Lucas voor op Martijn en die tikte behendig de 0-1 binnen. Dat was een mooie binnenkomer. SteDoCo bleef scherp en na kansen voor Martijn en Kaj scoorde Lucas 0-2 en vrijwel meteen daarna Kaj de 0-3. Dat leek een makkelijke ochtend te worden. Leek.., want gaandeweg de eerste helft werd GRC 14 toch wel wat sterker, zonder echter tot echt grote kansen te komen. Dat was natuurlijk mede te danken aan het goede verdedigende werk van o.a Janco, Roy en natuurlijk keeper Kevin. Helaas was Bart door ziekte afwezig, dus bleef Roy wat meer achterin. Hugo, Rick en Martijn bemanden het middenveld, waarbij Hugo nadrukkelijk de schakel was tussen verdediging en aanval, waarbij zijn ongekende inzet en strijdlust onontbeerlijk zijn. Kaj en Lucas waren de gevaarlijke spelers met de neus naar voren, richting vijandelijk doel.
en dat doel werd al snel in de tweede helft gevonden door Lucas met een mooie trap over de doelman heen : 0-4. Maar de tegenstander gaf zich niet gewonnen en na enkele speldeprikjes maakten ze uit een mooie aanval 1-4 en toen ze na een scheidsrechtersbal zomaar 2-4 maakten moesten we nog even vol aan de bak om de schade niet groter te laten worden. Bij sommige van ons leek de pijp een beetje leeg en we waren dan ook blij dat de scheids voor het einde floot.  We konden weer 3 punten bijschrijven en we staan nu op een mooi totaal van 9 uit 3!