... (schot)
33'
... (intikker)

4 februari 2016 20:00

Topklasser SteDoCo speelde in het kader van de EM-cup in Veen tegen hoofdklasser Achilles Veen. Van enig klasseverschil in het voordeel van SteDoCo was echter geen sprake. Sterker nog, de thuisploeg dicteerde de gehele wedstrijd.

Vanaf de aftrap was duidelijk, dat Achilles Veen er op gebrand was om deze wedstrijd te winnen. Langs de lijn werd al snel de vergelijking getrokken met de in oktober 2015 gespeelde wedstrijd voor de KNVB-beker (1-0 voor Achilles Veen), want ook toen was hetzelfde  verschil te bespeuren: ‘Mate van wedstrijdbeleving’.

In het begin viel de thuisploeg wel aan, maar kon niet gevaarlijk worden. Dat was na een kwartier anders, toen de verdediging van SteDoCo volledig op het verkeerde been werd gezet en Jeroen van Leijsen 1-0 kon scoren. Na ruim een half uur werd dit zelfs verdubeld door Sen Aerts, die de 2-0 op een presenteeblaadje kreeg aangereikt. SteDoCo kon hier weinig tegenover stellen, zodat de rust met een verdiende 2-0 voorsprong voor de thuisploeg aanbrak.

Na de rust had SteDoCo even een licht overwicht, maar kon daar geen rendement uit halen. Coen van der Waal kwam nog wel oog in oog met de keeper en Willem Looijen kreeg aan het einde een goede kopkans, maar in beide gevallen bleef voor SteDoCo de nul op het scorebord staan, zodat Achilles Veen zich mag opmaken voor de vierde ronde van dit toernooi.