Lucas Los (intikker)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.8

23 januari 2016 8:30

Freek de Bruijn

Na een goed seizoen in het najaar, gaan de mannen van de F1 het dit voorjaar een klasse hoger proberen.  Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover om de krachten te meten met de eerste tegenstander in de competitie : LRC F1 uit Leerdam. We kwamen scherp en zeer voortvarend uit de startblokken, wat na luttele minuten resulteerde in een prachtig doelpunt. Roy zette voor en Martijn tikte handig en heel knap "ïn de lucht" de 1-0 binnen. Dat beloofde wat! SteDoCo bleef goed spelen. Er werd aanvallend gevoetbald en er werd goed gecombineerd, zoals door Bart en Hugo. Kaj en Rick kregen kansen, maar misten op een haar na. We kregen (veel) corners en er was volop strijlust, maar het ontbrak aan 1 ding: doelpunten.  En net toen Lucas vrije doortocht had naar het vijandelijke doel floot de scheidsrechter (terecht) voor de rust. Met een goed gevoel gingen we naar de limonade, maar aan de andere kant bestaat er een bekende voetbalwet: als wij niet scoren valt ie er aan de andere kant in (of zoiets). In de tweede helft kregen wij weer voldoende kansen, zoals een bal op de paal van Martijn en een goed schot van Janco. En toen was het tijd voor Lucas. Hij snelde naar voren en naar links en schoot met zijn favoriete linkerbeen uit een bijna onmogelijke hoek prachtig de 2-0 binnen. Aan de andere kant kreeg LRC nu een dot van een kans, maar keeper Kevin voorkwam een o zo belangrijke "Anschlusstreffer". En toen was het weer tijd voor Lucas. Hij schoot eerst de 3-0 binnen en al snel daarna, door goed opletten van zijn kant, de 4-0 om zo zijn zuivere hattrick te vervolmaken. Al met al een prachtig debuut van de F1 in de eerste klasse en meteen al een paar kanshebbers voor "het mooiste doelpunt van het voorjaarsseizoen". Volgende week gaan we naar SVW F1, een oude bekende van vorig seizoen.