Asperen C1

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

23 januari 2016 9:45

Onbekend

De vraag was of de meiden de goede lijn van vorige week door zouden kunnen zetten tegen Asperen C1. Er is een adagium in de sport “ never change a winning team” maar daar was niet voor gekozen (het gaat immers niet zozeer om het resultaat maar om de groei van de meiden). Het team was dus op diverse posities anders dan vorige week. Of dat ermee te maken had of dat de tegenstander gewoon beter was, maar de meiden begonnen duidelijk wat minder fel aan de wedstrijd. Toch duurde het nog tot de 5e minuut voordat Asperen voor het eerst echt gevaarlijk werd, maar de bal kon worden weggehaald van de doellijn. Nadat een doelpunt van Asperen was afgekeurd wegens buitenspel door de goed leidende scheidsrechter Johnny (ook complimenten van de tegenstander) kwamen de meiden schijnbaar iets meer in het spel. Een mooie aanval van de linkerkant via Angelica leverde helaas geen goal op, maar in de 16e minuut was het raak. Het was Stephanie die een vrije trap van 20 meter fraai over de muur hoog in het doel schoot, 1-0.

Lang konden de meiden niet van de voorsprong genieten want na slap verdedigen werd het 1-1 waarbij het laatste zetje (er was de nodige onduidelijkheid over bij het publiek zowel uit als tuis) door 1 van de meiden werd gegeven, eigen doelpunt dus.

Even later ging een vrije trap van Asperen vanaf de rand van de 16 net naast en nog voor rust werd midmid Stephanie al gewisseld voor Nathalie. Net voor rust werden de meiden nog 1 keer gevaarlijk maar na een rommelige aanval schoot Angelica helaas over.

Na rust kwam Britt voor Jill in de spits en wisselden de buitenspeelsters Sterre en Angelica van kant. Al snele kwam er een kans voor Asperen maar Thirza was op haar post. In de 47e minuut kwamen de gasten op voorsprong na een aanval over de rechterkant door een doelpunt van Joan van Donselaar. Even later moest linksachter Sophie geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing. Stepahnie verving haar linksachterin. Even later verwarring achterin waarbij Enniah en Thirza naast de bal tasten maar gelukkig voor de meiden miste de linksbuiten de stuiterende bal voor een open doel…. Niet veel later werd het helaas toch 1-3 na een aanval middendoor van Asperen waarbij de sterke nummer 7 Seko Sako goed afrondde. In de slotfase waren er nog kansen aan beide kanten. Enerzijds redde Thirza  goed bij een grote kans voor Asperen en aan de andere kant vergat Jill te koppen na een fraaie voorzet van rechts van Britt. Uiteindelijk was de overwinning voor de gasten terecht.

Wij:  1    Zij:  3