2 - 0

GRC-14 C1

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

16 januari 2016 9:45

Vandaag stond de eerste wedstrijd van 2016 op het programma. De inhaalwedstrijd tegen het later in de competitie ingestroomde GRC 14 die ook nog relatief weinig wedstrijden hebben gespeeld.

Er werd gespeeld op het kunstgras in wisselvallige weersomstandigheden. De lage temperatuur en de wind en 2 maal een hagelbui maakten het leven van de toeschouwers niet erg aangenaam. Door blessures waren de meiden versterkt met 3 meiden van de C3m: Sterre, Celine en Jill.

Gestart werd met Thirza op doel. Sophie, Celine, Jenna en Enniah achterin van links naar rechts; op het middenveld Rosa, Nathalie en Sterre en voorin Stephanie, Britt en Angelica. De bank werd in de eerste helft warm gehouden door Jill en Fee.

De meiden starten (met wind mee) aanvallend en probeerden druk te zetten op de verdediging van GRC 14. Dat lukte maar echte kansen waren er niet in de beginfase. Sterker het eerste grote gevaar kwam in de 5e minuut van GRC na een uitbraak maar die trof gelukkig geen doel. Even later dan de eerste grote kans voor de meiden, Stephanie schoot voorlangs. Na de eerste felle hagelbui was de tweede grote kans voor Angelica, maar ook haar schot ging net naast. De meiden combineerden goed en bleven veelal rustig (het leek of de lijn van de tweede helft tegen Vuren goed werd doorgezet) alhoewel een enkeling soms nog wel eens ongecontroleerd de bal weg schoot, maar over het algemeen werd er goed gevoetbald. Deze ondergrond (kunstgras) komt het passspel van de meiden zeker ten goede. In de 27e minuut de derde grote kans voor de meiden. Helaas zag Rosa haar schot gekeerd door de Giessense keeper. Even later was daar wel de verdiende voorsprong toen Natahalie, na een pass van Stephanie van zo’n 20 meter uithaalde en de bal hoog langs de kansloze keeper schoot. Even later was de de zeer goede meevoetballende keepster Thirza die, na al diverse keren attent te hebben opgetreden met een goede redding ervoor zorgde dat de rust met een voorsprong werd gehaald.

Na rust kwamen Fee en Jill binnen de lijnen  voor Angelica en Enniah. Fee had er zin in en begon meteen met een schot op doel, maar dat werd een prooi voor de keeper. Even later een fraaie steekpass van Sophie op linksvoor Stephanie, die zette voor op Jill wiens inzet net over ging. In de 48e minuut ging het achterin mis en was Thirza te laat bij een doorgeschoten bal en torpedeerde ze, net buiten de 16 meter, een Giessense aanvaller. Een terechte gele kaart (10 minutentijdstraf) viel haar ten deel en de GRC-aanvaller moest jammerlijk met een dikke knie de strijd staken. Stephanie was gelukkig ook wel keepster geweest en nam de plaats van Thirza onder de lat over. De toegekende vrije trap ging naast maar de gasten roken een kans….en poogden druk te zetten. De verdediging hield echter knap stand en de meiden losten het voetballend vaak goed op. In de 56e minuut weer een vrije trap op de rand van de 16 nadat Jenna had ingegrepen. Ook die ging naast en nadat Stephanie nog een redding had verricht mocht Thirza de strafbank weer verlaten en waren de meiden weer compleet. De meiden gingen weer druk op GRC zetten en dat leidde onder meer tot een voorzet van Jille die via de buik van Sterre naast ging. De jongens werden langzaam enigszins geirriteerd en er kreeg er 1 geel na aanmerkingen op de leiding. In de 66e minuut kwam Jill oog in oog met de keeper maar nadat ze vanachter werd aangetikt kon ze niet meer goed schieten, maar kreeg ze wel een terechte penalty. Die kans werd door Stephanie aangegrepen en ze schoot onberispelijk de 2-0 binnen en besliste daarmee de wedstrijd.

Een meer dan verdiende overwinning van de goed spelende meiden!!

Wij: 2      Zij:  0