Lucas Los (schot)

F-pupillen, F1, Groep 5 03

12 december 2015 8:30

Max van Iperen

Na een tot nu zeer sterk seizoen, speelden we vandaag (12 december) in de tweede ronde van de beker. Onze tegenstander ASWH F2 speelt ook in de tweede klasse en is net als ons 2de geworden. Het beloofde dus een leuke, spannende wedstrijd te worden en dat werd het dan ook.

Een lage temperatuur (ca 4gr) en een lekker nat veldje zorgden voor de goede voorwaarden om er een lekkere wedstrijd van te maken. De ziekenboeg die tot vandaag bijna iedere week leeg was, is vandaag gevuld met 2 spelers (Hugo en Kevin). Dit betekent dat we geen wissels hebben en dat dus iedereen een volledige wedstrijd kan voetballen. We beginnen met Lucas in het doel. Janco en Bart achterin. Martijn, Roy en Rick op het middenveld. Kaj voorin. In het begin is het wat aftasten en worden de keepers van beide partijen nog niet echt op de proef gesteld. Langzaam nemen we het heft in handen en komen we toch regelmatig voor de keeper van de tegenstander, maar laat dit nu een van de betere spelers van de tegenstander zijn. Lucas is bij een spaarzame uitval van ASWH attent, Janco en Bart verdedigen sterk en zorgen ervoor dat we ver naar voren kunnen voetballen. Martijn en Rick houden het lekker breed en maken mooie acties langs de lijn, beide krijgen ze kansen om de score te openen. Roy speelt ijzersterk en scoort bijna van grote afstand. Helaas ging de bal net over. Kaj probeerde overal aanwezig te zijn en vond ook de goeie keeper van de tegenstander op zijn weg en bovendien belandde 1 van zijn schoten op de paal. Een voorsprong was verdiend geweest, maar ja hij moet er wel in.

In de 2de helft wisselden Lucas en Rick van positie, Rick was afgelopen week niet helemaal fit geweest en heeft in de eerste helft zeer veel werk verzet en ging dus daarom het doel verdedigen. Doordat we iets te graag naar voren wilden voetballen en daardoor onze verdedigende taken vergaten kwamen we zelf een beetje onder druk te staan. maar echte kansen leverde dat niet op. Door een schitterende actie hadden we op voorsprong moeten komen. maar weer stond daar de keeper. Een mooie diepe bal van Bart op Martijn werd door laatstgenoemde na het uitspelen van een tegenstander mooi voorgegeven op Kaj die vrij voor de keeper kwam. maar deze goed keepende jongeman was een sta-in-de-weg voor onze jongens. Na ca 10 minuten in de 2de helft kwam dan toch de verdiende openingstreffer. Na goed werk van Lucas op links werd Kaj aangespeeld, hij gebruikte zijn lichaam goed en speelde zijn tegenstander uit en gaf de bal voor op Martijn die geen moeite had om te scoren 1-0. Een bevrijdende treffer want nu ging het steeds beter lopen, ook al omdat de tegenstander de kluts een beetje kwijt was. Roy was heer en meester op het middenveld (zoals eigenlijk in de hele wedstrijd). Na ca 14 minuten in de 2de helft was het opnieuw raak, nu was het een mooie dieptepass van Janco die Kaj bereikte. Kaj nam de bal mooi aan en speelde Lucas vrij. Lucas had geen moeite om de vrije hoek te vinden en bij 2-0 leek de wedstrijd gespeeld. Maar door te denken dat je er al bent kan het weleens fout gaan. ASWH werd gevaarlijk maar gelukkig stond Rick op zijn plaats en redde bekwaam op een inzet van onze tegenstander. In de 17de minuut scoorde ASWH dan toch de anschlusstreffer. Een mooi schot kwam buiten bereik van Rick hoog in het doel. Nu werd het dan toch weer spannend en golfde het spel de laatste minuten op en neer. Opnieuw een mooie steekbal van Kaj zette Lucas vrij voor de keeper en aan de andere kant hield Rick zijn doel schoon, alhoewel er nog een aantal gevaarlijke hoekschoppen werden genomen. Buiten het feit dat we overwinteren in het bekertoernooi wat natuurlijk een fantastisch resultaat is, is het ook heel mooi om te zien hoe er steeds beter wordt gevoetbald. Hier wil ik dan ook Kevin en Hugo bij betrekken, want met het hele team vormen we een echte eenheid, die met en voor elkaar willen werken.

De laatste weken boeken we puike resultaten, de 3-1 winst tegen kampioen SVW, de nipte nederlaag (1-0) tegen eersteklasser Sleeuwijk en dan nu de bekeroverwinning op ASWH. Het zijn geen resultaten op basis van geluk of toeval, maar op basis van steeds beter wordend spel. Dat is mooi om te zien en ik merk dat ouders en opa’s en oma’s het ook leuk vinden om het te aanschouwen. Er wordt heel goed getraind, enthousiast en fanatiek wordt de zorgvuldig en met veel aandacht uitgezochte oefenstof uitgevoerd.

Na de winterstop gaan we de opgaande lijn proberen door te trekken, voor nu wens ik iedereen prettige kerstdagen en heel gezond en sportief 2016.