SteDoCo behaalt een zuinige overwinning op eersteklasser VVGZ

VVGZ 1

36'
49'

10 november 2015 20:00

SteDoCo speelde afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen eersteklasser VVGZ uit Zwijndrecht. De thuisploeg trad aan met spelers, die afgelopen zaterdag niet in de basis waren opgenomen.

Al snel werd duidelijk, dat er twee ploegen in het veld stonden, die er, weliswaar met een verschillende intentie, een wedstrijd van wilden maken. VVGZ in hoofdzaak in verdedigend- en SteDoCo in aanvallend opzicht.

Hoewel er in een vrij hoog tempo werd gespeeld, kon VVGZ dit in de eerste helft nog wel bijhouden en bleef het tot aan de 36e minuut 0-0. Door een handsbal kreeg de thuisclub een penalty toegekend, die door Pascal van Delden werd verzilverd. VVGZ werd middels counters nog wel een paar keer gevaarlijk, waarbij keeper Ritchie Steinmann één keer handelend moest optreden en dit bekwaam deed.

Na de rust werd VVGZ verder teruggedrongen en kon SteDoCo naar hartelust aanvallen. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Erik de Kruijk ondernam een mooie solo, gevolgd door een zuivere pass op Willem Looijen, die vervolgens 2-0 aantekende.

In het vervolg van de wedstrijd onstonden er nog wel kansen voor de thuisclub, maar werd er niet meer gescoord.

Zo eindigde deze sportieve oefenwedstrijd in een betrekkelijk magere overwinning voor SteDoCo.