21'
44'

8 december 2015 20:15

I. Roeland

SteDoCo behaalde in het kader van de EM-cup een verdiende overwinning. Maar, gezien het veldoverwicht, wat gedurende nagenoeg de gehele de wedstrijd ten toon gespreid werd, zou de uitslag veel groter moeten zijn uitgevallen.

Echter, 2e klasser Unitas was natuurlijk naar de Groeneweg gekomen om tegen topklasser SteDoCo in ieder geval niet met grote cijfers te verliezen. En dat lukte, want met name verdedigend werd verdienstelijk gespeeld en kon men zich, zij het af en toe met kunst en vliegwerk, redelijk staande houden.

Vanaf het begin was duidelijk, dat de wedstrijd zou worden beheerst door de thuisclub. Echter, hoe mooi de combinaties soms ook waren, op het laatste moment kon de tegenstander SteDoCo toch steeds beletten om te scoren. Totdat Willem Looijen na ruim 20 minuten in het strafschopgebied werd onderuit gehaald. Scheidersrechter Roeland gaf een penalty en deze werd door Willem zelf benut : 1-0. Daarna volgden ettelijke doelrijpe kansen. Vlak voor rust viel dan eindelijk het 2e doelpunt. Uit een pass van Willem Looijen zorgde Fabian van Horssen met een subtiel stiftje voor 2-0. Vervolgens kon Willem uit een voorzet van Fabian scoren : 3-0.

De tweede helft kenmerkte zich nog nadrukkelijker als een ‘gemiste kansenfestival’. Na ruim een uur spelen kon de ingevallen Joran Schröder uit een goed opgezette aanval over rechts 4-0 intikken. SteDoCo zette nog meer druk om de score op te voeren, maar ondanks de vele kansen en dankzij het uitstekende keeperswerk kon Unitas de schade beperkt houden.