... (intikker)

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.24

7 november 2015 8:30

Job van der Vlist

SteDoCo F2 was als ongeslagen koploper natuurlijk torenhoog favoriet tegen het op de voorlaatste plaats staande VVAC F3. De spelers, die in deze wedstrijd moesten laten zien, dat ze kampioenskandidaat nummer 1 zijn, waren: Thijs, Jesse, Peter, Aron, Valentino, Niels, Julia, Daan, Thimo en Gijs.

Al snel bleek, dat het geen gemakkelijke ochtend zou gaan worden, want, ondanks het veldoverwicht, wat SteDoCo had, waren de counters van VVAC behoorlijk gevaarlijk.

Al in de 3e minuut scoorde Julia een prachtig doelpunt: 1-0. Maar snel na de aftrap werd het 1-1, omdat VVAC meteen naar voren rende en SteDoCo daar niet goed genoeg op reageerde.

Vervolgens maakte de thuisclub het spel en kwamen de gasten nauwelijks uit hun verdediging. Omdat de meeste spelers van SteDoCo in hoofdzaak soloacties uitvoerden, kwamen de VVAC-verdedigers bijna niet in de problemen. Aron was hierbij overigens een uitzondering, hij speelde de bal wel regelmatig over naar een vrijstaande medespeler. Zo kwam de rust met een 1-1 gelijke stand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, echter, wel een gevaarlijker SteDoCo. Zo omspeelde Thimo een paar keer zijn tegenstander, maar verder dan een snoeihard schot tegen de paal kwam hij niet.

In de 24e minuut had Niels op rechts een goede actie, waarna zijn (als voorzet bedoeld?) schot via de binnenkant van de paal pardoes over de doellijn rolde, 2-1. Dit rook naar meer en SteDoCo “zette een tandje bij”. Echter, kansen voor Niels, Julia, Daan, Valentino, Gijs en Thimo hadden geen resultaat.  Wel heersten Peter, Jesse en Aron in de verdediging en ook Thijs stond, als het nodig was, zijn mannetje, zodat de voorsprong geen moment in gevaar kwam. In de 32e minuut resulteerde een goede aanval in 3-1, waarbij Thimo uiteindelijk het doelpunt maakte. Wie gedacht had, dat hiermee de wedstrijd was gespeeld, had het mis, want VVAC zette nog een keer aan. Na eerst tegen de paal te hebben geschoten, werd het in de 38e minuut toch nog 3-2 en was de wedstrijdspanning weer helemaal terug! Uiteindelijk wist SteDoCo overeind te blijven en konden 3 zwaar bevochten, maar wel verdiende, punten worden bijgeschreven.