Dion Versluis (intikker)

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse C24

10 oktober 2015 12:30

Een dag om niet snel te vergeten……..tenminste dat was de conclusie na afloop.

Eigenlijk stond er een wedstrijd tegen Sliedrecht C2 gepland, maar deze hadden zich na veel verlies en tegendoelpunten in de afgelopen periode, uit de competitie teruggetrokken.

Nieuw was daardoor S.C.Olympus uit Tilburg. Een ploeg die in de afgelopen vier wedstrijden maar liefst 37 doelpunten had weten te behalen in de derde klasse. Daarom mochten zij het in de tweede klasse gaan proberen.

Het tijdstip van de wedstrijd was op 12.30 uur vastgesteld. Voor de spelers en de ouders van Stedoco betekende dit dat er om 10.30 uur verzameld moest worden aan de Groeneweg.

Op naar Tilburg! Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, zeker omdat Geert en Jurrian onderweg, met Christiaan, Wouter en Bastin op de achterbank, autopech kregen.

Snel werd besloten de overige teamleden op het sportpak af te zetten en vervolgens de gestrande medespelers weer op te pikken. (al betekende dit dat de kofferbak ook even dienst moest doen als zitplaats…..)

Gelukkig kun je voor alle autoproblemen altijd autobedrijf van Iperen uit Hoogblokland bellen, dus voordat de scheids het beginsignaal kon geven, was de autoambulance al onderweg.

Afijn, het team was dus compleet en met versterking van Dion, verschenen zij met mooie, nieuwe trainingspakken, zeer netjes op het veld. (sponsors bedankt!!)

Al heel snel werd duidelijk dat de scheidsrechter dit potje een bepalende factor zou gaan spelen. De meeste duels werden meteen afgestraft wegens hard spel en de grensrechters stonden vaak voor niks te wapperen met hun vlag.

Ook werd meteen duidelijk dat Olympus niet voor niets in de tweede klasse was geplaatst. Grote, sterke jongens zorgden ervoor dat er ontzettend hard gewerkt moest worden door de jongens van Stedoco. Gelukkig verzaakten deze niet en werd er aan het einde van de eerste helft door Luuk een prachtige vrije trap benut! Stand 0-1.

Je zou bijna zeggen dat Olympus na de rust sterk uit de kleedkamer kwam, ware het niet dat de scheidsrechter de beide teams verplichtte om tijdens de rust op het veld te blijven, waardoor de nodige versnaperingen uit de tassen niet genuttigd konden worden. Jan snelde zich naar de kantine voor wat Marsen. Wat hij echter niet kon vermoeden was dat hij door deze onderbreking de eerste vijf minuten van de tweede helft zou missen. En in deze vijf minuten gebeurde er veel!

Gerrit, die de taak van Rob als grensrechter de tweede helft overnam, werd al meteen door de scheids op zijn plichten gewezen. Hij stond een stap teveel naar rechts (of  was het links?). Er was duidelijk geen chemie tussen deze twee.

Stedoco kreeg een indirecte vrije trap tegen doordat Bastin de bal voor de tweede keer van de grond raapte. En om het feest compleet te maken………….volgde er even later ook nog een penalty tegen. Echter hield Bastin zijn doel schoon en hield deze penalty. Super!

Helaas wist Olympus even later toch te scoren met een prachtig schot van afstand. Daarnaast kwam Stedoco gelukkig ook een paar keer goed weg (mazzel of afdwingen?!) En na geweldig voorbereidend werk wist Dion de 1-2 te scoren.

De druk werd daarna enorm groot, de spanning trouwens ook. Tot overmaat van ramp kreeg Jesse geel na gevaarlijk spel (raakte de tegenstander niet) en mocht de laatste 10 minuten vanaf de zijlijn het spel beleven.

Toen de scheidsrechter daarna Olympus nog een ingooi gaf (bal was niet uit) ,adviseerde Gerrit de scheids dat het misschien tijd werd voor een nieuwe bril. Dit was voor de scheidsrechter de druppel, rood!

De laatste minuten hebben de jongens gevochten als leeuwen en hebben het gered! Eindstand 1-2!

Heren, we zijn dan ook supertrots op jullie, het is een mooi seizoen.