Geflatteerde nederlaag van hardwerkende meiden

43'

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

9 april 2016 9:45

Vandaag moesten de meiden thuis tegen Roda Boys aantreden op het oude hoofdveld, echt gras dus. Een zwaar veld en dat zonder reserve…

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en een rebound uit de eerste corner in de tweede minuut leverde de openingstreffer op. De eerste 10 minuten stonden de meiden flink onder druk maar daarna kwamen ze steeds meer aan voetballen toe, maar net op het moment dat de meiden meer gingen voetballen viel uit een counter de 0-2.  De meiden bleven voetballen en kregen zeker kansen/kansjes. Zo schoot Nathalie in de 18e minuut uit een corner van rechts hard over en schoot even later Sophie, na een corner van links, net naast. In de 24e minuut viel, weer uit een counter helaas, de 0-3. De eerste inzet was nog op de paal maar de rebound werd alert ingetikt.  Nog voor rust kregen de meiden toch nog diverse kansen: Angelica zag een vrije trap van rand 16 door de keeper overgetikt worden en 1 minuut later schoot Nathalie met links net naast. Op slag van rust een aanval door het midden waaruit een schot van Sophie goed door de keeper werd gepareerd en het schot in de rebound van Angelica ging via de verdediging achter helaas.

Na rust begonnen de meiden goed met een mooie aanval over links. Angelica volleyde een voorzet van Sophie ineens op doel maar de keeper van de gasten redde fraai. Even later was Britt heel attent toen de keeper een foutje maakte en de bal liet vallen: ze tikte de 1-3 binnen. Er was weer hoop…..zeker toen een volgende aanval resulteerde in een schot van Sophie, maar dat ging helaas voorlangs.

Het wordt saai maar even later een snelle counter van de gasten. De eerste inzet ging via Thirza nog op de paal maar de rebound werd toch net voordat Enniah kon ingrijpen binnen getikt.

Even later redde Thirza goed na een hard schot, maar net voor tijd was ze uitlopend buiten de 15 net te laat bij een aanval door het midden, werd rustig uitgespeeld en bepaalden de gasten de eindstand op 1-5.

Alle aanwezigen (ook de coach van de gasten) waren het er over eens dat de uitslag zeer geflatteerd was, maar daar kochten de meiden helaas niets voor….

Wij:  1      Zij: 5