Nederlaag ondanks beter veldspel en vele kansen

2 - 0

SteDoCo MO15-1

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

12 maart 2016 10:15

Een uur tevoren aanwezig en weer lukte het niet om tijdig op het veld te staan….wedstrijd moest beginnen om 10.15 uur maar de meiden gingen om 10.12 uur nog van het veld om zich te gaan omkleden en lieten zo de tegenstander en de scheidsrechter wachten…de wedstrijd kon om 10.21 uur beginnen toen de meiden eindelijk gereed waren.

Dit keer deden van de C3m mee Marcha, Tara, Sterre en Celine.

De meiden begonnen goed aan de wedstrijd, zetten druk naar voren en in de eerste minuut kreeg Angelica al een kans, maar helaas schoot ze recht op de keeper.

Asperen, met de sterke rechtsbuiten Seko Sako, kwam dankzij de meiden niet echt aan voetballen toe en slaagde er niet in kansen te creeeren. De meiden daarentegen kregen legio kansen. In de 7e minuut schoot Angelica weer op de keeper en even later was het de opgekomen linksback Sophie  die de keeper testte. Natahalie en Sterre schoten, nog steeds in het eerste kwartier, laag naast. Halverwege de eerste helft raakte de scheidsrechter geblesseerd en moest hij gewisseld worden. Ook onder de nieuwe scheids bleven de meiden kansen krijgen. Nathalie schoot laag naast en in de 24e minuut dan de eerste bal hoog op doel, maar die inzet ging helaas te hoog en dus over.

In de 25e minuut kwam Fee voor de lichtgeblesseerde Nathalie (flinke charge van Asperen!). Stephanie kreeg ook nog een kans maar ook haar inzet belandde in de handen van de keeper. In het voetbal gelden er wetten en 1 er van is dat als je zelf veel mist de goal dan aan de andere kant valt…..en dat gebeurde helaas. 1 moment van te vroeg instappen van Sophie en Jenna en de rechtsbuiten van Asperen was erdoor en punterde de bal via de binnenkant van de paal achter Thirza, ruststand 1-0.

Na rust, met Tara voor Angelica, gingen de meiden verder waar ze de eerste he;ft gebleven waren en in de eerste minuut na rust kreeg Fee een kans, maar ook zij strandde op de keeper. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Sterre een hele grote kans, maar ook zij slaagde er niet in de keeper te verschalken.

Asperen stelde daar weinig tegenover met name ook omdat de zeer goed spelende Sophie de rechtsbuiten Seko in haar zak had. Voorin lukte het echter niet om 1 van de vele kansen te verzilveren: Sterre kopte naast uit een mooie corner van Tara en schoot naast uit een fraaie voorzet van Fee. De meiden gingen het ook van steeds verder proberen maar ook dat haalde niets uit. Een vrije trap van Stephanie van zo’n 25 meter ging hoog over. Ook Rosa slaagde er, net voordat ze geblesseerd uit viel na weer een charge van een fysiek spelend Asperen, even later niet in de keeper te verschalken. In de 60e minuut kreeg Asperen een vrije trap op de rand van de 16 na hands van Celine. Die ging echter via de muur naast.

Nadat Nathalie weer in het veld was gekomen voor de ook al geblesseerd geraakte Sterre (weer een harde charge) werd de eindstand door Asperen zelfs nog naar 2-0 getild nadat er op rechts slap verdedigd werd en de aanvaller ging strobreed in de weg werd gelegd. Qua kansen en veldspel volkomen tegen de verhouding in verloren, maar ja: als je kansen krijgt moet je ze wel afmaken.

Wij:  0     Zij: 2