... (lob)
Assist: Fee Sanders

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

5 maart 2016 10:00

Een groot deel van de meiden van de C2m ging als titelverdedigster naar dit toernooi. Immers vorig jaar waren de SteDoCo-meiden bij de categorie Onder 17 en Onder 15 kampioen geworden. Zou het dit jaar weer lukken kampioen te worden? De meiden van C2m en C3m streden beide in de categorie Onder 15.

C2m speelde op zaterdag in poule B met de meiden van MK Dons (Engeland) SSH 1 (Denemarken) en VV Zwaluwen (Nederland) op het terrein van VV Zwaluwen in Oeffelt om een plaats in de finalepoule op zondag. Voor de finalepoule plaatsten zich de 5 poulewinnaars en de 3 beste nummers 2. De wedstrijden duurden telkens 2 x 18 minuten. De selectie bestond uit Thirza, Jenna, Stephanie, Enniah, Chimene, Fee, Nathalie, Sophie, Rosa, Britt, Angelica en (uit de D) Caya. Op zondag was ook Jersey van de partij voor de broodnodige aanvulling.

De eerste wedstrijd tegen de Engelsen van MK Dons. Het weer was prachtig, het veldspel was niet best, maar de meiden waren toch de bovenliggende partij en kwamen door een doelpunt van linkshalf Sophie op 1-0. Ver in de tweede helft deed “benjamin” Caya met een strak schot (dat werd aangeraakt) een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 2-0.

De tweede wedstrijd tegen de Deensen van SSH. Hier was het veldspel veel beter en de Deensen werden, ondanks aanwijzingen van een hardschreeuwende coach overklast en vastgezet op hun eigen helft. Een combinatie van Rosa en Angelica eindigde bij Nathalie, die de 1-0 aantekende. De 2-0 kwam van onze eigen “vlo” (Fee) na een mooie combinatie uit een corner. En het was weer Fee die met het hoofd de 3-0 eindstand op het bord zette.

De laatste wedstrijd van de eerste dag was niet echt een wedstrijd. De meiden van Zwaluwen werkten hard, maar voetballend waren ze veruit de mindere. Het werd 13-0 met doepunten van Britt (hoofd), Caya, Rosa (4x, waaronder een schot in de kruising met rechts en een prachtig koplobje), Fee, Nathalie (2x), Jenna (mooie vrije trap), Sophie (de 10e…..dus trakteren!!), Angelica en… Thirza!! Zij stond spits in de tweede helft en bepaalde de eindstand op 13-0. De eerste plaats in de poule was een feit.

Ook C3m werd poulewinnaar en op zondag zouden de meiden dus tegen elkaar uit moeten komen.

In deze finalepoule (gespeeld op sportparkk Langenboom waar Onder 17 vorig jaar kampioen was geworden) speelden de meiden van C2m eerst tegen ’t Zand (winnaar van poule A). Ze waren wederom veel sterker en kwamen snel op 1-0 door een doelpunt van Nathalie na een mooie pass van Jenna. Nog voor rust werd het 2-0 door Britt die scoorde na scrimmage uit een corner. De eindstand werd bepaald door Fee, die weer met het hoofd scoorde (het moet niet gekker worden).

Daarna de wedstrijd tegen de C3m van SteDoCo. Je zag de nodige spanning bij beide teams, de winnaar leek naar de finale te zullen gaan… C2m kwam snel op voorsprong door een fraai doelpunt van Nathalie na een aanval via links. Ze kregen daarna nog de nodige kansen om de voorsprong uit te bouwen maar het houtwerk of de keepster stonden in de weg. Thirza moest 1 keer handelend optreden en deed dat fraai, ze tikt de bal uit de bovenhoek. C2m was ook hier de bovenliggende partij en bleef weer zonder doelpunt tegen.

De laatste poulewedstrijd was tegen de  Deensen van SSH die ze ook in de poule waren tegengekomen. Er werd spaarzaam met de krachten omgegaan en met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Angelica.

De FINALE was bereikt. Tegenstander daarin waren de meiden van Denham FC uit Engeland. Een zeer fysiek spelend team zo hadden de spionnen al gezien. Uit de duels blijven leek het motto. Dat lukt goed (alhoewel Fee toch 1 keer in de sandwich terecht kwam en door de lucht vloog) en voetballend waren de meiden ook hier beter. In de eerste helft lukte het echter niet een doelpunt te maken en zo bleef het spannend. In de tweede helft was Stephanie na een voorzet van Angelica dichtbij maar haar “vliegende” schot ging over. Even later maakte Nathalie, opstomend door het midden de 1-0 !! Vlak voor tijd bepaalde Fee, mooi over rechte buitenom gaand, de eindstand op 2-0! De vreugde na het laatste fluitsignaal was enorm; weer KAMPIOEN!! En zeer terecht met 25 doelpunten voor en géén tegen!
De prijsuitreiking was luidruchtig en ook op Centerparcs Heijderbos is de nacht na de finale niet veel geslapen zo heeft uw verslaggever begrepen….

Een leuke ervaring waarbij de meiden echt als een team opereerden en het ook zo voelden naar verluidt.