Verdiende overwinning van SteDoCo meiden op ST BZC '14 C1

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

20 februari 2016 9:45

Het was een winderige maar droge zaterdagochtend waarop een gehavend team moest aantreden. Gelukkig waren er van de C3m de nodige meiden die mee konden doen: Sterre, Celine, Tara, Nyah, Quinty en Masha.

De opstelling was deze keer: Thirza op doel. Achterin op links Jenna, centraal Stephanie en Chimene en op rechts Celine.  OP het middenveld Fee, Nathalie en Marcha en voorin Sterre, Tara en Angelica.

De meiden begonnen goed op het kunstgras maar kregen toch al snel een schrik te verwerken toen de rechtsbuiten van de gasten met gestrekt been doorging op keepster Thirza. Gelukkig kan deze bikkel wat hebben en kon ze na een korte behandeling doorspelen. Het duurde tot de zesde minuut voordat de meiden (via Nathalie) op doel schoten, maar die bal werd een prooi voor de keeper. Even later werd Fee goed vrijgespeeld maar haar inzet leverde slechts een corner op. Uit de uitbraak daarna kregen de gasten hun eerste grote kans. Thirza werd omspeeld maar de snelle Stephanie kon op de lijn redding brengen. Hiermee was meteen de keuze van trainster Danielle voor snelle mensen in het centrum van de verdediging gerechtvaardigd.  Even later hadden de meiden pech toen een schot van Tara vis de handen van de keeper de onderkant van de lat raakte en terug het veld in stuiterde.

In de 22 e minuut was het dan eindelijk raak, na een mooie aanval via de rechterkant zette Nathalie voor en liet Tara de 1-0 aantekenen. De tegenstander leek even de weg kwijt wat even later trapte de keeper de bal na een achterbal zo in de voeten van Angelica. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal meteen over de verbouwereerde en nog voor zijn doel staande keeper tegen het net, 2-0.

Voor rust nog wat kleine kansjes en ook 1 voor de gasten maar de keepers kwamen niet echt in de problemen.

Na rust verving Quinty Thirza op doel (Nyah was al voor rust ingevallen voor spits Tara). De meiden gingen op zoek naar meer doelpunten. Angelica schoot van heel ver, Nyah zag een inzet gepakt door de keeper en een vrije trap van Stephanie vanaf rand 16 ging over. In de 47e minuut was er weer het houtwerk dat de gasten redde. Dit keer was het Tara die na een voorzet van Angelica, die de paal trof. Even later schoot Tara in het zijnet waar ze beter voor een voorzet had kunnen kiezen. Halverwege de tweede helft werd het 3-0: een voorzet van rechts van Nathalie werd door de keeper losgelaten en Angelica was er als de kippen bij om te scoren.

1 minuut later weer een kans voor Angelica, maar de keeper bracht redding, de rebound van Tara ging via een verdediger naast. Uit de corner schoot Tara via een verdediger weer tegen de onderkant van de lat….(hadden de gasten een engeltje meegenomen?). In de slotfase kregen de meiden nog diverse kansen maar aan de score veranderde helaas niets meer.