25'

Mannen, 1, Groep 1 30

24 oktober 2015 14:30

Rest, R.A. van de

In de beker-streektopper Achilles Veen-SteDoCo waren de gasten geen schijn van de ploeg, die vorige week op zo’n knappe manier IJsselmeervogels opzij zette. De gastheren daarentegen toonden zich zichtbaar gemotiveerd om de bezoekende topklasser pootje te lichten. En dat lukte, want met de minimale marge van 1-0 trokken zij verdiend aan het langste eind.

In het eerste kwartier gebeurden er geen opzienbarende dingen, maar daarna dwong de thuisclub binnen 1 minuut 3 grote kansen af. Weliswaar zonder resultaat, maar SteDoCo was gewaarschuwd. Achilles Veen ging meer druk zetten en dat resulteerde in de 25e minuut in een doelpunt van Ayden Kuipers. Wie gedacht had, dat de bezoekers orde op zaken zouden gaan stellen, kwam bedrogen uit, want het was de thuisclub die bleef domineren. Echter, kansen van Ayden Kuipers en Kees Schellekens leverden geen rendement op. SteDoCo mocht blij zijn, dat de achterstand tot aan de rust met 1-0 beperkt bleef.

Na de rust drong SteDoCo wel enigszins aan, maar de counters van Achilles Veen waren minstens zo gevaarlijk. Een kopbal van Pascal van Delden kon door keeper Dylan Jonkers moeilijk worden gepakt, zodat deze uit zijn handen viel en mogelijk de doellijn passeerde. Echter, niet volgens de arbitrage. Eén van de SteDoCo-spelers, die in deze wedstrijd wel een voldoende haalde, was keeper Ritchie Steinmann, mede omdat hij halverwege de tweede helft een hard afstandschot van Clemens Rijnvos uit de kruising ranselde. Bovendien verijdelde hij even later een zeker lijkende doorbraak op de rand van het 16m-gebied. SteDoCo bleef aanvallen, maar kon hierin niet het juiste ritme vinden. Uit kansen voor Pascal, Ali, Mohammed, Giovano en de ingevallen Hakan en Willem kwam niet het gewenste resultaat. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de thuisclub. Zo miste Rowin van Zaanen voor open doel.

Dit verlies heeft weliswaar geen gevolgen voor de competitie, maar is, mede door het geboden spel, wel een fikse tegenvaller.