1 - 4

SteDoCo MO15-1

C-junioren, C2, Groep 7 18

24 oktober 2015 13:00

Vandaag de laatste bekerpartij in de poule voor de meiden van SteDoCo C2m. Tegenstander Oranje Wit C3 en de meiden waren beiden helaas al uitgeschakeld dus er stond wat dat betreft niets meer op het spel.

Het begin van de meiden was redelijk maar de eerste grote kans was in de zevende minuut voor Oranje Wit. Keepster Thirza de Waal bracht echter goed redding. Daarna kwamen de kansen voor de meiden. Was het eerst nog Fee Sanders die net niet bij een goede pass van Britt Hentenaar kon. In de 11e minuut verzond midmid Nathalie van Werkhoven een splijtende pass binnendoor naar rechtsbuiten Sterre Raaphorst. Die wist daar wel raad mee en liet de Oranje Wit-keeper kansloos, 0-1.

Even later hadden de meiden wat geluk toen een mooie aanval over rechts van Oranje Wit via een knie net naast ging. Britt Hentenaar raakte daarna de paal en even later werd het, na slap verdedigen, vrij onverwacht 1-1. Daarna pakten de meiden het weer goed op en vlak voor rust was het weer Nathalie van Werkhoven die een goede pass gaf. Deze keer naar linksvoor en het was Sophie Fijneman die met een fraaie lob de meiden weer op voorsprong bracht. Voor rust was er nog 1 grote kans voor de meiden: een vrije trap van zo’n 25 meter genomen door Jenna Verhaaf. Dit werd echter een prooi voor de keeper. Ruststand: 1-2  (zoals overigens in elke bekerwedstrijd dit seizoen. De vraag was nu: zouden de meiden deze voorsprong deze keer wel over de streep brengen?)

Na de rust kwamen Angelica Hertstein en Nikki Schopman (de laatste na lang blessureleed) voor Sophie Fijneman en Britt Hentenaar in de voorhoede.

Na rust kwam Oranje Wit feller dan de meiden uit de kleedkamer en al snel moest Thirza de Waal redding brengen en ging een kopbal van de Dordtenaren naast. Daarna namen de meiden, kwalitatief beter dan de tegenstanders, het heft weer in handen en was het weer Sterre Raaphorst die scoorde. Na een passje van Fee Sanders verraste ze de keeper in de korte hoek, 1-3.

Een kwartier mocht Caitlin van Strien invallen voor de moegestreden Enniah Wijers die een goede wedstrijd had gevoetbald. En zij zorgde er in de laatste minuut, nadat de meiden 3 corners achter elkaar hadden mogen nemen, met een enigszins gelukkig hakje voor dat een schot van Nathalie Werkhoven een doelpunt werd. Eindstand dus 1-4. Desondanks dus helaas het einde van het bekeravontuur dit seizoen.
Zij:  1      Wij: 4