59'
Angelica Hertstein (afstandschot)

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 3.7

31 oktober 2015 10:30

Op deze mooie herfstdag mochten de meiden van C2m  aantreden tegen de puntloze nummer laatst van de competitie: Sparta 30 uit Andel. Gevaar voor onderschatting ligt op de loer. De meiden, met de van een langdurige beleesure teruggekomen Nikki Schopman sinds lange tijd weer in de basis, beginnen voortvarend en al in de tweede minuut mag Angelica Hertstein aanleggen voor een vrije ttrap vanaf de linkerkant van de 16 meter. De bal werd gekeerd maar vanaf zo'n 20 meter ramde Stepanie Coelho Aurelio de bal hoog in het doel, 0-1. De meiden, die ietwat onrustig voetbalden en elkaar niet altijd goede passes gaven waren duidelijk de bovenliggende partij in de openingsfase. Dat veranderde toen er in de 8e minuut een uitbraak over links kwam van de Spartanen en de linksbuiten mooi de 1-1 maakte. Sparta 30 rook bloed en ging meer en meer aanvallen, geholpen door de onrustig spelende meiden. Echte kansen kregen ze echter niet. De meiden kregen die wel. Zo kon Nikki Schopman een voorzet van Angelica Hertstein net niet afronden en schoot Natahlie Werkhoven de rebound net naast. Ook Chimene Nieuwenhuizen lukte het niet vanaf zo'n 20 meter de keeper te verschalken en ook een schot van Angelica was recht op de keeper en schoot ze ook nog in het zijnet. Een vrije trap van zo'n 20 meter van Sophie Fijneman smoorde in de zeer dichtbij staaande muur en een afstandsschot van Nathalie Werkhoven ging via de keeper (die in de eerste helft een onzekere indruk maakte) en de paal naast. Sparta stelde daar 1 gevaarlijke uitbraak tegenover, maar ook zij slaagden er voor rust niet in het net te vinden.
Na rust begonnen de meiden net als in de eerste helft en voordat de Spartanen wisten dat de rust over was stonden ze alweer op achterstand. Nathalie Werkhoven pikte een uittrap van de keeper op en vond Angelica Hertstein die mooi de 1-2 binnenschoot.
De tweede helft waren de de meiden feller dan de eerste en was het voetbal iets beter, maar het bleef enigszins onrustig ogen. Rosa van Engelshoven mocht nu links op het middenveld acteren (voor rust gestart als linksachter maar daar al snel vervangen door Erzsi- de tank - IJkelenstam) en te zien was dat ze daar beter tot haar recht kwam. Vlak na het doelpunt was een goede ingreep van verdedigster Britt Stijn nodig om te voorkomen dat de thuisclub weer kon uitbreken. Het bleef vechtvoetbal van de meiden: tegen Sparta 30 maar ook tegen zichzelf. Ze toonden echter karakter door allen hard te blijven werken en kansen bleven er komen. En schot van Rosa van Engelshoven werd geblokt en even later schoot ze net naast. Daarna werd het even wat harder nadat Natahalie Werkhoven linksvoor 2 keer hard werd gebodycheckt en hard tegen de grond ging.Met hoofdpijn ging ze echter gewoon door. Even later een harde charge, uit frustratie, op Britt Stijn. Een fout in de verdediging leidde zelfs de gelijkmaker in. De Spartanen hadden in de tweede helft ook een meisje in hun midden en die was snel en scoorde de gelijkmaker in de 57e minuut. Lang kon de thuisclub hier niet van genieten. Eerst ging een schot van Britt Stijn nog over maar in de 59e minuut maakte Angelica met een schot van 20 meter over de keeper na een assist van Sophie Fijneman de 2-3. Daarna hadden de meiden pech dat een doelpunt onterecht werd afgekeurd. Stephanie schot keihard tegen de onderkant van de lat, de rebound was voor Sophie, die bleef voor het doel liggen, vervolgens pakte de keeper haar vast, kwam ze los en tikte de bal binnen, maar de scheids oordeelde dat er een overtreding op de keeper was begaan....
De slotfase was tumulteus want de thuisclub wilde het eerste punt halen, de meiden waren soms wat slordig in de passing en er was het nodige balverlies. Maar ondanks een blessuretijd van ruim 4 minuten werd de overwinning over de streep getrokken.

Zij:  2        Wij: 3