1 - 2

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

14 mei 2016 14:30

Serik, D.

Toen we met de winterstop aan het eind van de 1e seizoenshelft 10 punten uit 15 wedstrijden bij elkaar gesprokkeld hadden (2 overwinningen en 4 gelijke spelen), waren de kenners het er over eens dat er 30 punten gehaald zouden moeten worden om handhaving in de topklasse af te dwingen. En om die 30 punten ging het vandaag. Lisse stond met 26 punten 1 punt achter ons en mocht in de slotwedstrijd geen beter resultaat halen dan SteDoCo. Er van uitgaande dat Lisse thuis van Scheveningen zou winnen, moest er dus bij Kozakken Boys gewonnen worden, waardoor we op 30 punten zouden komen en de nacompetitie tegen “ oude bekende”  Staphorst zouden ontlopen.

Kozakken Boys had na het gelijkspel vorige week tegen Excelsior Maassluis niets meer om voor te spelen en dat was in de warming-up al te zien. Ik zag de SteDoCo spelers met strakke koppies hun oefeningen gretig en gedreven uitvoeren. Bij de spelers van Kozakken Boys was die spanning en gedrevenheid veel minder zichtbaar.

Virgil Breetveld koos er voor om met de volgende spelers de wedstrijd te beginnen.

Doel:               Ritchie Steinmann

Verdediging:   Chris Boom, Marvin Westerduin, Gautam Kalpoe, en Justin Sporkslede.

Middenveld:     Jermaine van Pijkeren, Joran Schroder, Coen van der Waal en Giovano Godeken.

Aanval:           Mohammed Faouzi en Hakan Tokul.

De wedstrijd begon voor SteDoCo niet best. Al na 3 minuten kreeg Gwaeron Stout de bal aangespeeld en kon vanaf de middellijn naar de achterlijn oprukken. Zijn voorzet werd vervolgens ongelukkig door Gautam Kalpoe achter Ritchie Steinmann gewerkt en de 1-0 voorsprong voor Kozakken Boys was een feit.

SteDoCo ging niet bij de pakken neerzitten en zocht de aanval. In de 5e minuut werd een voorzet van Coen van der Waal door Gautam Kalpoe ingekopt, maar keeper

Hogedoorn wist de bal te pakken. In de 15e minuut wist Joran Schroder de bal te onderscheppen en werd vervolgens in de 16 neergelegd door Medhi Naqqadi. Scheidsrechter Serik zag hier geen overtreding in en liet doorspelen.

In de 18e minuut was het wel raak. Hakan Tokul haalde op links de achterlijn en gaf een mooie voorzet die door de inlopende Chris Boom binnengeschoven kon worden en de verdiende 1-1 liet noteren.

Een minuut of 10 later werd Giovano Godeken binnen de 16 door Mohammed Hammouti vastgepakt. Scheidsrechter Serik twijfelde geen moment, wees naar de stip en trakteerde Hammouti op geel. Mohammed Faouzi wist met deze kans wel raad en ondanks dat keeper Hogedoorn in de goede hoek zat, kon de 1-2 op het scorebord gezet worden, als deze gewerkt zou hebben.

Vlak voor rust speelde Giovano Godeken zich in het 16 meter gebied vrij en legde af op Chris Boom. Chris wist vervolgens Mohammed Faouzi te bereiken , maar die wist op een meter of 2 van het doel het “net” niet te vinden.

Na de rust speelde SteDoCo tussen hoop en vrees en was de spanning voor alles wat SteDoCo was te snijden. Het resultaat was heilig en de 2-1 moest over de streep getrokken worden.

In de 58e minuut wist Coen van der Waal een kopbal van de lijn weg te werken en  de  in de 60e minuut voor Gwaeron Stout ingevallen Madjer Lukoki zorgde met een paar schoten voor wat hachelijke situaties.

Een door Gautam Kalpoe weggewerkte bal kwam, geholpen door de wind, achter de verdediging van Kozakken Boys terecht en de snelle Hakan Tokul zou deze bal zomaar gecontroleerd kunnen hebben en op het doel van Hogedoorn af hebben kunnen gaan, ware het niet dat diezelfde Hogedoorn uit z’n doel kwam en buiten de 16 de bal met z’n arm wegwerkte. Volgens alles wat SteDoCo was, was een rode op z’n plaats. Scheidsrechter Serik hield het echter bij geel en de toegekende vrije trap werd door Ali Yilmaz (in de 72e minuut ingevallen voor Giovano Godeken) te slap in geschoten.

Voor SteDoCo vielen Eric de Kruijk en Willem Looijen nog in voor Joran Schroder en Hakan Tokul, maar tot kansen kwam het niet meer en omdat Kozakken Boys aan de andere kant ook geen gevaar meer wist te  stichten, nam SteDoCo de 3 punten mee uit Werkendam, wat lijfsbehoud in de topklasse (die volgend jaar 3e divisie gaat heten) betekende.

Ik wil iedereen die aan dit resultaat in deze zware competitie zijn bijdrage heeft geleverd, feliciteren en bedanken. De spelers die volgend jaar hun sportieve carrière elders voortzetten wens ik veel succes.