SteDoCo houdt één helft de nul, maar haakt in de 2e helft af.

... (schot)

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

7 mei 2016 14:30

Roeleveld, M.A.

Voor de aanvang van de wedstrijd waren de talrijke meegereisde supporters al hoopvol gestemd, getuige hun vele toejuichingen en spreekkoren. Hun voorgevoel werd in de wedstrijd bewaarheid, want Katwijk behaalde een verdiende overwinning.

Voor de wedstrijd  werd er een minuut stilte in acht genomen. Dit, vanwege het overlijden van Cees Slob. Hij overleed op 26 april 2016

Katwijk zocht meteen de aanval, maar SteDoCo liet zich af en toe ook niet onbetuigd. Zo was het Pascal van Delden, die al binnen vijf minuten zijn schot naast zag gaan. Dit, na een goed opgezette aanval. Daarna was het in hoofdzaak Katwijk, dat de toon aangaf. Steven Sanchez Angulo, de snelle en gevaarlijkste aanvaller van Katwijk, miste voor open doel. Ook enkele scrimmages van de gasten leverden slechts een schot tegen de paal op. Zo bleef SteDoCo in de race en kreeg het aan het einde van de eerste helft zowaar een aantal opgelegde kansen om te scoren. Eerst kopte, na een zuivere voorzet van Pascal van Delden, Mohammed Faouzi over het doel. In de extra tijd zag Hakan Tokul zijn inzet door de keeper met de voet gekeerd worden en ging de vrije trap van Coen van der Waal maar net over.

De tweede helft was, qua wedstrijdbeeld, een copie van de eerste helft, alleen was Katwijk nu wel effectiever. Eerst miste Steven Sanchez Angulo nog voor open doel, maar na ruim 10 minuten kon diezelfde speler 0-1 intikken. Dat was even slikken voor SteDoCo, want nu waren het de Katwijkers, die het spel op hen konden laten afkomen en met snelle uitbraken het SteDoCo lastig maken. De thuisploeg probeerde wel de bakens te verzetten, maar miste de kracht daarvoor. Katwijk bleef de gevaarlijkste ploeg. Een hard schot werd door Ritchie Steinmann gepakt, maar ook SteDoCo kwam er af en toe uit. Zo zag Joran Schröder zijn schot maar net naast gaan.  Echter, met nog zo’n kwartier op de klok was het Jeffrey Jongeneelen, die met een strak schot de wedstrijd in het slot schoot: 0-2. In de laatste 20 minuten werden door trainer Breetveld nog 3 wissels ingebracht, maar ook dat mocht niet meer baten.

Na afloop bleek, dat RVVH had verloren en dus was gedegradeerd en dat FC Lisse een punt in Hardenberg had afgedwongen. E.e.a. betekent, dat, om vrijwaring van nacompetitie zelfstandig af te dwingen, er aanstaande zaterdag van Kozakken Boys, afgelopen zaterdag uitgeschakeld voor het kampioenschap, gewonnen moet worden. Op het oog geen gemakkelijke klus. Echter, je weet maar nooit!