Spakenburg 1

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

23 april 2016 15:00

Ruperti, C.

Vandaag moesten onze mannen thuis aantreden tegen Spakenburg. In de uitwedstrijd verloren we hiervan met 5-2 nadat we met de rust nog met 1-0 voor hadden gestaan.

De rekenmeesters maken in deze fase van de competitie overuren. Zo moet Spakenburg nog een paar punten halen om bij de bovenste 7 te eindigen en hiermee promotie naar de 2e divisie  te bewerkstelligen. SteDoCo daarentegen moet nog steeds naar onderen kijken omdat rechtstreekse degradatie en een niet gewenst toetje in de vorm van promotie/ degradatie wedstrijden nog steeds tot de mogelijkheden behoren.

Virgil Breetveld koos er voor om met de volgende spelers de wedstrijd te beginnen.

Doel:               Ritchie Steinmann

Verdediging:   Chris Boom, Marvin Westerduin, Gautam Kalpoe, en Kevin Patijn.

Middenveld:     Joran Schroder, Coen van der Waal en Jermaine van Pijkeren.

Aanval:           Ali Yilmaz, Mohammed Faouzi en Hakan Tokul.

Gelijk na de aftrap liet SteDoCo zien dat  ze de punten in Hoornaar wilden houden. Na 3 minuten een lange pass van Kevin Patijn op Mohammed Faouzi die de bal teruglegde op Coen van der Waal, die vervolgens vanaf de rand van de 16 uithaalde en keeper Ditewig kansloos liet.

Vervolgens ontwikkelde zich een wedstrijd waarin SteDoCo de boventoon voerde. Duels werden gewonnen, spelers vonden elkaar makkelijk en het wachten was op het volgende doelpunt.

In de 16e minuut een grote kans voor Mohammed Faouzi maar op een afstand van een meter of 2 van het doel van Spakenburg schoot hij net naast. In de 18e minuut was het wel raak. Mohammed Faouzi legde de bal terug op Joran Schroder die zich niet bedacht en met een droge schuiver de bal buiten bereik van keeper Ditewig in de rechterhoek schoof en de 2-0 op het bord liet zetten.

Nadat scheidsrechter Ruperti na 45 minuten had afgefloten voor de rust waren vriend en vijand het er over eens dat SteDoCo dik verdiend voorstond en dat een ruststand van 3-0 of 4-0 niet misstaan zou hebben.

In de 2e helft liet Spakenburg zich wat meer gelden en ontstond een gelijk opgaande strijd. Aanvallen van Spakenburg en SteDoCo wisselden elkaar af, Ritchie Steinmann moest af en toe handelend optreden en deed dat uiterst bekwaam en schoten van SteDoCo gingen (door de sterke noorden wind gedragen) vaak over het doel van Spakenburg.

Langs de kant was men het er over eens dat als de 3-0 zou vallen, de wedstrijd gespeeld zou zijn en als het 2-1 zou worden, de wedstrijd opnieuw zou beginnen.

Jermaine van Pijkeren werd in de 65e minuut met een liesblessure gewisseld voor Justin Sporkslede. In de 69e minuut werd de spits van Spakenburg, Kees Tol, met een steekballetje vrij voor Ritchie Steinmann gezet en dat betekende de 2-1.

Een hectische periode brak daarna aan, want Spakenburg zocht de aanval om de 2-2 te forceren en SteDoCo kreeg ruimte om te counteren. Hakan Tokul speelde zich op links vrij en maakte de verkeerde keuze door hoog over te schieten. De bal afleggen naar een vrijstaande medespelers die in een betere scoringspositie stond, was een betere optie geweest.

Willem Looijen werd in de 76e minuut in het veld gebracht voor Mohammed Faouzi en Erik de Kruijk kwam in de 81e minuut in het veld voor  Kevin Patijn. Diezelfde Willem en Erik hadden vervolgens de 3-1 kunnen scoren, maar ook hun schot verdween over het doel van de Spakenburgse goalie.

Scheidsrechter Ruperti kende 4 minuten blessuretijd toe en in de 3e minuut hiervan sloeg het noodlot toe. Peter de Lange van Spakenburg werd in het strafschopgebied licht geraakt door Erik de Kruijk en ging maar wat graag naar de grond. Scheidsrechter Ruperti wees vervolgens naar de stip en dit cadeautje werd door Danny van den Meiracker verzilverd, waardoor op de valreep de 2-2 op het bord kwam en SteDoCo zich bestolen voelde.

Volgende week gaan we naar Barendrecht om te zien of we daar tegen de plaatselijke BVV een positief resultaat kunnen boeken.