Mohamed Faouzi (intikker)

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

9 april 2016 14:30

Dijkstra, A

Na de afgelopen winter neergezette serie van 3 overwinningen leek SteDoCo zich binnen korte tijd definitief veilig te gaan spelen. Echter, niets bleek minder waar, want 2 achtereenvolgende nederlagen gooiden roet in het eten. Gelukkig lieten de mededegradatiekandidaten ook verstek gaan, zodat de schade steeds beperkt bleef. Echter, duidelijk was, dat er zelf ook punten behaald moesten worden om niet weer in zwaar weer terecht te komen.  Alhoewel het een schier onmogelijke opgave leek, moest dat in deze wedstrijd maar eens gebeuren.

Zonder de afgelopen week aan zijn knie geholpen Shelton Martis toog men naar DVS’33 Ermelo, waar we op hun prachtige complex werden verwelkomd.

De thuisclub speelt nog voor de 7e plaats en dus promotie naar de 2e divisie. Daarom hadden beide clubs belang bij het verloop van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – RVVH, de thuisclub vanwege de verrichtingen van Rijnsburgse Boys en SteDoCo vanwege de verrichtingen van RVVH. Het verloop van die wedstrijd werd dan ook op hun mooie scorebord bijgehouden.

Met de thuiswedstrijd nog in het geheugen had menigeen verwacht, dat DVS’33 met een grote aanvalsdrift van start zou gaan. Echter, niets van dat alles, want de ploeg speelde zelfs enigszins behoudend. Ook SteDoCo deed dat, maar daarover zal niemand zich hebben verbaasd, want een punt naar huis meenemen zou op voorhand al niet slecht zijn. Na enig aftasten bleek de thuisclub toch doortastender te zijn, want in de 18e minuut liet Kay Velda 1-0 op het scorebord zetten. Een voorzet van rechts kopte hij met een lob hoog over keeper Ritchie Steinmann heen. Even was er nog een protest over al- of niet buitenspel, maar de assistentscheidsrechter had niet gevlagd en de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip. SteDoCo moest zich na deze tegenvaller herstellen en mede daardoor bleef de thuisclub tot aan rust de bovenliggende partij. Echter, de achterhoede van de gasten hield zich goed staande. Bovendien waren de SteDoCo counters ook wel gevaarlijk. Zo kreeg Mohammed Faouzi tot twee keer toe een kans op de gelijkmaker.

In de tweede helft ging de thuisploeg naarstig op zoek naar een tweede treffer, om zo de overwinning veilig te stellen. Maar onzuiverheid in hun passing, het strak georganiseerde verdedigingswerk van SteDoCo en de uitstekende reddingen van Ritchie Steinmann beletten dit. SteDoCo zakte, qua spelniveau, naar een bedenkelijk niveau en kwam maar sporadisch meer uit de verdediging. Echter, met deze minimale achterstand bleef er hoop op een doelpunt en dus een punt. En die kwam er ook: Uit een verre ingooi van de ingevallen Justin Sporkslede, kwam de bal bij de goed opgesteld staande Hohammed Faouzi. Deze bedacht zich geen moment en met een simpele voetbeweging verschalkte hij keeper Paul Eppink: 1-1. Dit gebeurde in de 2e minuut van de 5 extra bijgetelde minuten, dus voor de aangeslagen thuisclub was het nagenoeg onmogelijk om nog terug te komen.

Zo behaalde SteDoCo “een gestolen punt”, zoals dat in voetbaltermen heet, maar ook zo’n punt telt. Frappant was de uitspraak van een vooruitdenkende SteDoCo supporter: “Misschien is dit punt aan het einde van de competitie wel bepalend voor wel- of geen degradatie”. Hij zou zomaar gelijk kunnen hebben!

Rest mij nog te vermelden, dat deze sportieve wedstrijd goed werd geleid door scheidsrechter A. Dijkstra.