2 april 2016 15:00

Scheidsrechter

Eijk, S. van der

Onbekend

Voor de wedstrijd  werd er een minuut stilte in acht genomen. Dit, vanwege het overlijden van het oudste lid en tot het laatst toe trouwe supporter Teunis Klein. Hij overleed op dinsdag 22-03-2016 op 98 jarige leeftijd. Ook was dit moment van stilte gewijd aan het overlijden van voetbalicoon Johan Cruijf.

SteDoCo begon de wedstrijd zonder de geschorste Ritchie Steinmann, voor hem stond Ruud de Groot op doel. Bovendien ontbraken de centrale verdedigers Shelton Martis (meniscusblessure) en Gautam Kalpoe (familieomstandigheden). Voor hen speelden Erik de Kruijk en Marvin Westerduin.

SteDoCo begon goed aan de wedstrijd en had de tegenstander in de 2e minuut al bijna verrast. Mohammed Faouzi ontglipte slim aan zijn directe tegenstander, die vervolgens een overtreding nodig had om hem zijn scoringskans te ontnemen. Het thuispubliek riep massaal om een penalty, maar scheidsrechter van der Eijk moest daar niets van weten. Meteen daarop werd aan de andere kant een doelpunt van de gasten afgekeurd. Dit, vanwege een handsbal.

Excelsior Maassluis trok vervolgens een licht veldoverwicht naar zich toe, maar ook StedoCo bleef met haarscherpe counters gevaarlijk. Zo miste Mohammed Faouzi een opgelegde kans na een zuivere voorzet van Chris Boom. Na ruim een kwartier maakte Vincent van den Berg dan toch de 0-1 en kon SteDoCo op zoek gaan naar de gelijkmaker. Omdat Excelsior Maassluis niet doordrukte en SteDoCo zich niet liet wegzetten, konden de gastheren op het halfuur juichen. Uit een vrije trap kopte Joran Schröder door naar Mohammed Faouzi en schoot laatstgenoemde de 1-1 op het scorebord. Tot aan de rust ontpopte zich een leuke pot voetbal, waarin er aan beide kanten doelrijpe kansen waren.

Na de rust kwamen de gasten scherp uit de kleedkamer en ontwikkelden meteen een veldoverwicht. Na een gemiste kans van Vincent van den Berg was het al snel Daan Smith, die in een druk strafschopgebied het gaatje vond en 1-2 aantekende. SteDoCo  moest alle zeilen bijzetten om weer terug te komen. Dat ging veel moeilijker dan in de eerste helft. Sterker nog, er was meer kans op een treffer van de gasten, dan dat SteDoCo zou scoren. Vooral de rappe, volgend seizoen naar Kozakken Boys vertrekkende, linkerspits Ahmad Mendes Moreira bezorde de SteDoCo defensie veel werk. Maar SteDoCo bleef met deze minimale achterstand hoop houden en gezegd moet worden, dat er ook wel kansjes kwamen. Wel viel op, dat de tegenstander de gehele 2e helft op het randje van het toelaatbare speelde. Overigens had dat niet altijd te maken met grove overtredingen, maar meer met slimheid, want hierdoor werd vaak het ritme bij SteDoCo uit het spel gehaald. Jermaine van Pijkeren, de flink geblesseerde Joran Schröder en Giovano Gödeken werden nog gewisseld voor resp. Ali Yilmaz, Willem Looijen en Sjoerd van der Waal.

De genadeslag kwam in de 90e minuut, toen Erik de Kruijk de bal met de hand tegenhield om zo een zekere treffer te voorkomen. Dit kwam hem op rood te staan en uiteindelijk maakte Niels Redert uit de toegestane penalty 1-3. De goed leidende scheidsrechter S. van der Eijk floot daarna al snel voor het einde.

Gezien het spelbeeld van de eerste helft verdiende SteDoCo een punt, maar op basis van de tweede helft was de uitslag wel terecht. Na afloop bleek de schade met het oog op de onderste twee plaatsen wel mee te vallen, want alleen RVVH behaalde (verrassend) een punt tegen Spakenburg. Overigens deed ONS Boso Sneek goede zaken door Kozakken Boys te verslaan om vervolgens 2 punten boven SteDoCo uit te komen.

Na afloop van de wedstrijd werd nog even stilgestaan bij het afscheid van Levi Slob. Hij heeft zijn opleiding bij SteDoCo gehad en vanaf het begin van de SteDoCo-opmars (4e -naar de topklasse) in het eerste elftal gespeeld. Hij was daarin een toonbeeld van onverzettelijkheid. Levi gaat een wereldreis maken.