44'

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

19 maart 2016 14:30

Gerritsen, M.P.

In een wedstrijd, die gekenmerkt werd door een opmerkelijk scoreverloop,   heeft SteDoCo het grootste deel met 10 man moeten opboksen tegen (een niet groots spelend) Rijnsburgse Boys.  Dat het zonder de sterkhouders Shelton Martis en Giovano Gödeken ook mogelijk is om punten te pakken heeft de ploeg vorige week tegen Scheveningen wel bewezen, maar dat keeper Ritchie Steinmann, na een ongelukkige botsing met Resham Sardar, al na 11 minuten tegen een rode kaart opliep, leek de ploeg fataal te worden. De toegewezen penalty werd benut door Marvin Wijks: 1-0.  SteDoCo werd met de schier onmogelijke taak opgezadeld om er toch nog een wedstrijd van te maken en zo een puntje mee naar huis te nemen. Dit moest dan gebeuren met Ruud de Groot op doel, die voor de van het veld gehaalde (en uiteraard balende)  Ali Yilmaz inviel. Dit leek wonderwel te gelukken, want ondanks dat Rijnsburgse Boys veel in balbezit was, werd de ploeg niet echt gevaarlijk, met de complimenten aan een collectief goed spelend SteDoCo. Sterker nog, daar waar mogelijk werd de aanval gezocht. Zo scoorde Joran Schröder na 26 minuten de gelijkmaker. Dit, na een goed opgezette aanval via Chris Boom en Jermaine van Pijkeren. En het kon niet op, want 10 minuten later veerde het aanwezige SteDoCo publiek opnieuw op. Chris Boom scoorde namelijk 1-2. Echter, slechts 5 minuten duurde deze riante omstandigheid, want toen ondernam Marvin Westerduin een (in de ogen van scheidsrechter Gerritsen)” niet correct” uitgevoerde sliding. Omdat deze actie in het strafschopgebied plaatsvond, betekende dit opnieuw een strafschop. Zelf had ik een helder zicht op deze actie en vond, dat het een correcte sliding betrof. Maar goed, de scheidsrechter beslist, want daar is hij voor aangesteld. Echter, deze toegekende penalty deed nogal wat stof opwaaien, zowel bij SteDoCo als bij Rijnsburgse Boys. Bij SteDoCo voelde het als onrecht en bij Rijnsburgse Boys was men uiteraard blij met dit cadeautje. Ook deze penalty werd feilloos door Marvin Wijks benut: 2-2. Na nog maar nauwelijks te zijn bekomen van deze tegenvaller diende zich de volgende aan. Op slag van rust schoot Nick Kuipers de bal van 25 meter afstand pardoes in de hoek van het doel, Ruud de Groot vertwijfeld achterlatend: 3-2.

Na de rust bestond het beeld voornamelijk uit een dominant spelende thuisclub en een goed en gegroepeerd verdedigend SteDoCo. Rijnburgse Boys kreeg wel een aantal kansen, maar steeds ontbrak de zuiverheid. Sterker nog, een uitbraak van Jermaine van Pijkeren kon alleen onschadelijk worden gemaakt door laatst genoemde vast te houden. De grootste kans van de tweede helft en tevens de kans op de gelijkmaker, kreeg Mohammed Faouzi. Echter, alleen voor keeper Richard van Nieuwkoop kreeg hij de bal niet voldoende onder controle zodat deze uiteindelijk een gemakkelijke prooi werd voor de keeper. In de laatste 10 minuten mocht Willem Looijen nog proberen een gelijkspel te forceren, maar ook hem lukte dat niet.

Gezien boven genoemde omstandigheden heeft SteDoCo zich als ploeg kranig gedragen, wat mogelijk voor de rest van het seizoen van belang kan zijn. Want om enig resultaat af te dwingen zullen de spelers in de laatste 6 wedstrijden “erg diep moeten gaan”. Het zijn namelijk louter topploegen, die de tegenstander zullen zijn!